Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Değişikliği Sinyali: 2 Bakan Görevden Alınabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Değişikliği Sinyali: 2 Bakan Görevden Alınabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamada Kabine'de değişiklik yapabileceğine dair önemli bir sinyal verdi. Kulislerde, özellikle son dönemde artan şiddet olayları nedeniyle eleştirilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un görevden alınabileceği konuşuluyor. Yerel seçimlerin ardından "değişim" için kongre sürecini başlatan Erdoğan, Kabine'de de bir revizyon olabileceğini belirtti.

Kabine Değişikliği Gündemde

Uçakta gazetecilere konuşan Erdoğan, "Yeni süreçte, genel başkan yardımcılarında olduğu gibi Kabine'de de bazı değişiklikler olabilir, duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı'nın hangi bakanlıklarla ilgili değişiklik yapacağı merakla beklenirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Hazine ve Maliye, Dışişleri ve Savunma bakanlıklarında değişiklik beklenmiyor.

Değişiklikte Öne Çıkan İsimler

Kulislerde, görevden alınması en çok konuşulan isimler arasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ön plana çıkıyor. Son aylarda yaşanan şiddet olayları, bu iki ismin Erdoğan'ın tepkisini çektiği iddialarını güçlendiriyor.

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf Yorumu: Denetimler Devam Edecek, Hukuki Süreç Tamamlandıktan Sonra Karar Verilecek
Sonraki Haber Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Kritik Gündemlerle Yeniden Toplanıyor
Benzer Haberler