Kadın Cinayetleriyle İlgili Sözleri Tepki Çeken Latif Aydemir AK Parti'den İstifa Etti

Kadın Cinayetleriyle İlgili Sözleri Tepki Çeken Latif Aydemir AK Parti'den İstifa Etti

İzmir Bayraklı Belediyesi Meclis toplantısında kadın cinayetlerine yönelik yaptığı "Öldürenler kadar ölenler de suçludur" açıklamasıyla büyük tepki toplayan AK Parti Meclis Üyesi Latif Aydemir, partisinden istifa etti. Aydemir, sözlerinin çarpıtıldığını savunarak istifasını duyurdu

Toplantıdaki açıklamaları sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Aydemir’in kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıklamıştı. Aydemir ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, konuşmasının amacından saptırıldığını ve kendisine karşı kasıtlı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Kadın Cinayetleriyle İlgili Sözleri Tepki Topladı

Kadına yönelik şiddetle ilgili 6284 sayılı kanunun yanlış uygulanmasının mağduriyetler yarattığını iddia eden Aydemir, "Üç kızımla birlikte yıllardır kadınların toplumsal hayatta var olması için mücadele ettim. Ancak mecliste yaptığım konuşma çarpıtılarak basına servis edildi ve yanlış bir algı yaratıldı. Kadınları tenzih ederek yaptığım konuşmada asıl amacım, cinayet ve şiddet olaylarının önlenmesi adına bu zihniyetin sorgulanması gerektiğine dikkat çekmekti" dedi.

Son olarak, 2002 yılından bu yana görev aldığı Adalet ve Kalkınma Partisi'nden, partinin zarar görmemesi adına istifa ettiğini açıklayan Aydemir, yanlış anlaşılan ifadeleri için kamuoyundan özür diledi.

Önceki Haber CHP lideri Özgür Özel'den Bahçeli'ye tam destek: "Doğrusunu yapıyorsun"
Sonraki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Neçirvan Barzani Görüşmesinin Ardından İlk Açıklama Geldi
Benzer Haberler