Domuz eti iddialarıyla gündeme gelen Köfteci Yusuf'ta işler tersine döndü

Domuz eti iddialarıyla gündeme gelen Köfteci Yusuf'ta işler tersine döndü

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş ürün satan firmaları açıklamasının ardından gündeme oturan Köfteci Yusuf, şubelerinde yoğun ilgiyle karşılaştı. Bakanlığın raporunda bazı şubelerinde ürünlerine domuz eti karıştırıldığı tespit edilen restoran zincirine tepki beklenirken, tam aksine vatandaşlar restoranlara akın etti. Son günlerde sosyal medyada yayılan bir video ise "Rüzgar tersine döndü" yorumlarına neden oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, düzenli denetimlerle gıda güvenliğini tehdit eden firmaları kamuoyuna açıklıyor. Şubat ayında yapılan denetimlerde, Köfteci Yusuf’un bazı şubelerinde ürünlerde domuz eti bulunduğu tespit edilmiş ve firma bu iddialarla büyük bir şok yaşamıştı.

Şubeleri tıklım tıklım doldu

Türkiye genelinde 42 ilde 278 şubesi bulunan Köfteci Yusuf'a haksızlık yapıldığını düşünen vatandaşlar, şubelere giderek desteklerini gösterdi. Sosyal medyada yayılan bir videoda, şubelerden birinin tamamen dolu olduğu görüldü. Kısa sürede viral olan video, "Yusuf iyi reklam yaptı", "Halk onu destekliyor" gibi yorumlarla ilgi gördü.

Erdoğan: "Kendini savunma hakkı var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Köfteci Yusuf’la ilgili tartışmalara değinerek, “Bahsi geçen köftecide Ankara’da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılmış, savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş. Mahkeme Tarım Bakanlığı’nın kararını önce iptal etmiş, ardından itirazlar kabul edilince denetim raporu yayımlanmış. Herkesin kendini savunma hakkı var ve mahkeme süreci nihai kararı verecek. Gıda konusu ciddi bir konudur ve denetimler devam edecek" açıklamasında bulunmuştu.

Önceki Haber Köfteci Yusuf'tan Domuz Eti İddialarına Yanıt: "Bakanlık Sorumlu!"
Benzer Haberler