Teröristbaşı Öcalan'ın yeğeni İmralı'ya gidiyor iddiası

Teröristbaşı Öcalan'ın yeğeni İmralı'ya gidiyor iddiası

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşmasının ardından Türk siyasetinde yumuşama sinyalleri verilirken, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni ve DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan'ın amcasıyla görüşmek için İmralı'ya gidebileceği konuşuluyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının açılışında DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşmış ve sonrasında yaptığı açıklamada "Uzattığım el, 'Gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre karşı durun' temennisidir" demişti. Bu açıklama Türk siyasetinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak yorumlandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da destek gördü.

Bahçeli'den terör bitirme çağrısı

Bahçeli, MHP grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye'ye getirildiğinde her türlü hizmete hazırım diyen teröristbaşı Abdullah Öcalan, buyursun terörün sona erdiğini ve örgütün tasfiye edileceğini tek taraflı olarak ilan etsin. Ancak kimse devletten terörle müzakere beklemesin" diyerek, sürece yeni bir boyut kattı. Bu açıklamalar, DEM Parti cephesinde de hareketliliğe neden oldu.

Yeğen Öcalan’ın İmralı ziyareti gündemde

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin aktardığı bilgilere göre, Abdullah Öcalan’ın yeğeni ve DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, amcasıyla görüşmek için İmralı’ya gitmeyi planlıyor. Ömer Öcalan, geçtiğimiz Ağustos ayında Adalet Bakanlığı’na başvurarak akrabalık bağını gerekçe gösterip Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunmuştu. Son gelen kulis bilgilerine göre, bu talep bakanlık tarafından değerlendirmeye alındı.

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Neçirvan Barzani Görüşmesinin Ardından İlk Açıklama Geldi
Benzer Haberler