Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Neçirvan Barzani Görüşmesinin Ardından İlk Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Neçirvan Barzani Görüşmesinin Ardından İlk Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katıldı. Türkiye-Irak ilişkileri ve IKBY ile işbirliği konularının ele alındığı toplantıda, bölgesel ve küresel gelişmeler de masaya yatırıldı. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı.

Görüşmenin İçeriği: Türkiye-Irak İlişkileri ve Bölgesel Konular

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 20 Ekim’de düzenlenecek IKBY parlamento seçimlerinin barış ve huzur içinde gerçekleşmesi temennisinde bulunduğu belirtildi. Erdoğan, seçimlerde Irak Türkmen Cephesi’nin de yer alacağını ve kapsayıcı bir seçim süreci yaşanacağına olan inancını dile getirdi.

İsrail’in Bölgedeki Saldırganlığına Dikkat Çekildi

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in artan saldırganlığının bölgeyi geniş çaplı bir çatışma ortamına sürükleyebileceği uyarısında bulundu. Türkiye’nin bölge istikrarı ve güvenliğine verdiği önemi vurgulayan Erdoğan, Irak makamlarının çatışmalardan uzak durma çabalarını takdir ettiğini ifade etti.

Kalkınma Yolu Projesi ve Bölgesel Kalkınma

Erdoğan, Kalkınma Yolu Projesi’nin, bölgenin ekonomik kalkınması ve istikrarına önemli katkılar sağlayacağını, bu projenin aynı zamanda IKBY’ye de büyük fayda getireceğini belirtti. Ayrıca, terör tehdidinin kalıcı olarak ortadan kaldırılması için Türkiye’nin işbirliği konusundaki kararlılığını yineledi.

Irak Halkına Destek Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin dost ve kardeş Irak halkının yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak, bölgenin huzur, refah ve barışına yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

Önceki Haber Kadın Cinayetleriyle İlgili Sözleri Tepki Çeken Latif Aydemir AK Parti'den İstifa Etti
Sonraki Haber Teröristbaşı Öcalan'ın yeğeni İmralı'ya gidiyor iddiası
Benzer Haberler