Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Kritik Gündemlerle Yeniden Toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Kritik Gündemlerle Yeniden Toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı, Beştepe'de yapılacak. Toplantının ana gündemi, son dönemde artan şiddet ve cinayet vakaları olacak. Ayrıca, ekonomi, terörle mücadele, gıda sahtekarlığı ve İsrail'in bölgedeki saldırıları da önemli başlıklar arasında yer alıyor.

Yargı Reformu Gündemde 

Toplantıda, cezasızlık algısının giderilmesi adına atılacak adımlar, yeni infaz yasası ve 9. yargı paketi kapsamındaki son gelişmeler değerlendirilecek.

Gıda Sahtekarlığına Cezalar Gözden Geçiriliyor 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sahte ve taklit ürünlere yönelik yaptığı ifşalar sonrasında, bu firmalara uygulanacak cezaların artırılıp artırılmayacağı da görüşülecek.

Gazze ve Lübnan'a Yönelik İsrail Saldırıları Masada 

İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları ve Filistin'de bir yıldır devam eden katliam politikası da toplantının önemli konularından biri olacak. Ayrıca, bölgeye yapılacak insani yardımlar ve savaşın diğer coğrafyalara sıçramasının önlenmesine yönelik stratejiler tartışılacak.

Ekonomi ve Enflasyon Hedefleri 

Kabinede ekonomi başlığı geniş yer bulacak. Özellikle enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi, yatırım ve fiyat istikrarı gibi konular ele alınacak. Fırsatçılık, fahiş fiyatlar ve stokçuluk da görüşülecek.

Terörle Mücadele Gündemde 

Yurt içi ve sınır ötesinde devam eden terör operasyonları ile Türk Silahlı Kuvvetleri, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün terör örgütlerine karşı yürüttüğü operasyonlar masaya yatırılacak.

Deprem Bölgesinde Yapılan Çalışmalar Değerlendirilecek 

Deprem bölgelerindeki konut projelerinin son durumu da toplantıda değerlendirilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verecek.

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Değişikliği Sinyali: 2 Bakan Görevden Alınabilir
Sonraki Haber Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 2 Yılın Altındaki Cezalar İçin Hapis Yolu Açılıyor
Benzer Haberler