Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf Yorumu: Denetimler Devam Edecek, Hukuki Süreç Tamamlandıktan Sonra Karar Verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf Yorumu: Denetimler Devam Edecek, Hukuki Süreç Tamamlandıktan Sonra Karar Verilecek

Köfteci Yusuf’un iki şubesinde yapılan denetimlerde domuz eti tespit edilmesinin ardından, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da açıklama geldi. Erdoğan, konunun yargıya taşındığını belirterek, denetimlerin hukuki süreç tamamlandıktan sonra yayımlandığını vurguladı. Cumhurbaşkanı, “Bakanlığımızın yaptığı idari işlemler yargı denetimine tabidir ve herkesin kendini savunma hakkı vardır” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan gıda denetimlerinde, Köfteci Yusuf’un bazı ürünlerinde domuz eti bulunduğu iddiası Türkiye gündemine oturmuştu. Firma ise bu iddiaları reddederek, olayın kumpas olduğunu ileri sürmüştü. Erdoğan, gazetecilere verdiği demeçte, Türkiye’de 724 bin gıda işletmesinin olduğunu ve bu işletmelerin her yıl denetlendiğini söyledi. Bu yıl yapılan denetimlerin sayısının 1 milyona yaklaştığını belirten Erdoğan, Ankara’daki iki şubede uygunsuz gıda tespit edilmesi sonrası hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.

Denetimler sonucu çıkan kararların önce mahkeme tarafından iptal edildiğini, ancak Bakanlık itiraz edince kararın tekrar gözden geçirildiğini ifade eden Erdoğan, süreç tamamlandığında bu denetim raporlarının kamuoyuyla paylaşıldığını ve denetimlerin ciddiyetle devam edeceğini belirtti.

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti'de ve Kabinede Değişiklikler Olabilir
Sonraki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Değişikliği Sinyali: 2 Bakan Görevden Alınabilir
Benzer Haberler