YÖK'ten Üniversite Sistemiyle İlgili İddialara Yalanlama

YÖK'ten Üniversite Sistemiyle İlgili İddialara Yalanlama

Son günlerde üniversite sisteminde köklü değişiklikler yapılacağı ve yeni bir eylem planıyla aynı üniversite bünyesinde farklı alanlarda eğitim verilemeyeceği yönündeki iddialar, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Bu iddialar bazı basın organlarında yer alırken, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yaptığı açıklamayla bu haberleri yalanladı ve böyle bir çalışma olmadığını belirtti.

"Bu İddialar Gerçeği Yansıtmıyor"

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, "Bazı medya organlarında yer alan 'Üniversite sistemi değişiyor' başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kurulumuz tarafından yürütülen bu yönde bir çalışma bulunmamaktadır" denildi. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan toplantıda üniversitelerin geleceğine dair konular ele alındığı ancak üniversite sisteminde değişiklik yapılacağına dair herhangi bir gündem maddesi olmadığının altı çizildi. Sunumda yükseköğretimin geleceği, üniversitelere erişim, bilimsel araştırma fonları, ihtisaslaşma programları ve kalite-akreditasyon konularının ele alındığı belirtildi.

"YÖK'ü Yıpratmaya Yönelik Haberlere İtibar Etmeyiniz"

Açıklamada, YÖK Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda, üniversite sistemiyle ilgili herhangi bir değişiklik konusunun görüşülmediği vurgulandı. Ayrıca YÖK'ü yıpratmaya ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiği ifade edilerek, basın yayın organlarının daha sorumlu davranması çağrısında bulunuldu.

İddialar Neydi?

Bazı basın organlarında yer alan haberlerde, Türkiye'deki üniversite sisteminin köklü bir değişikliğe gideceği ve üniversitelerin belirli alanlarda uzmanlaşacağı ileri sürülmüştü. Bu iddialara göre, sağlık, mühendislik ve sosyal bilimler gibi farklı alanlarda eğitim veren üniversiteler, sadece bir alanda eğitim verecek şekilde yeniden düzenlenecekti. Ancak YÖK bu iddiaları net bir şekilde reddetti.

Önceki Haber İstanbul’da İki Kadını Katleden Semih Çelik’in Tüyler Ürperten Videosu Ortaya Çıktı
Sonraki Haber Meteoroloji ve Valilikten İstanbul İçin Şiddetli Sağanak Uyarısı: Sel ve Dolu Riskine Karşı Tedbir Çağrısı
Benzer Haberler