Sıcaklıklar Düşüşe Geçti, Birçok Kent Kar Altında

Sıcaklıklar Düşüşe Geçti, Birçok Kent Kar Altında

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları düşerken, birçok şehir mevsimin ilk kar yağışıyla karşılaştı. Rize, Kastamonu, Erzurum, Kars, Bolu ve Düzce beyaz örtüyle kaplanırken, Uludağ'da da beklenen kar yağışı başladı.

Meteoroloji'nin yaptığı uyarıların ardından hava sıcaklıkları hızla düşerek birçok bölgede kar yağışına sebep oldu. Doğu Karadeniz'de yüksek rakımlı yaylalara ve köylere kar yağdı. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Yukarı Kavron, Huser ve Palovit yaylaları beyaza büründü. Kar kalınlığı yer yer 5 ile 20 santimetreye ulaşarak doğayı beyaz örtüyle kapladı.

ERZURUM'DA TERMOMETRELER -4 DERECEYİ GÖRDÜ 

Erzurum’da sıcaklık -4 dereceye kadar düşerken, yüksek kesimler tamamen karla kaplandı. Otomobilini temizleyen Faruk Taber, "Erzurum’da karın ne zaman yağacağı belli olmaz. İki haftadır kaloriferler yanıyor," diyerek kış mevsiminin etkisini hissettirdiğini söyledi. Kar yağışı özellikle sabah okula giden çocuklar arasında büyük sevinç yarattı.

KELTEPE'DE KAR SEZONU BAŞLADI 

Karabük’te bulunan Keltepe Kayak Merkezi de mevsimin ilk karını aldı. Rusya’dan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte kayak merkezi karla kaplandı. Bölge sakinleri, kar yağışı altında mantar toplarken bu anları kayda almayı da ihmal etmedi.

YILDIZ DAĞI'NDA BEYAZ ÖRTÜ 

Sivas’taki Yıldız Dağı'nda da dün akşam başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kış turizminin önemli merkezlerinden olan Yıldız Dağı, kayak severler için hazır hale gelirken, kent merkezinde de soğuk hava etkisini göstermeye başladı.

KARS'TA YAĞMUR YERİNİ KARA BIRAKTI 

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gün boyu devam eden yağmur, akşam saatlerinde yerini kara bıraktı. Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar yağışı aralıklarla sürerken, hava sıcaklığı belirgin şekilde düştü.

KASTAMONU'DA YOĞUN KAR 

Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini artırdı. Devrekani, Seydiler, Ağlı ve Küre ilçelerinde yoğun kar yağışı gözlemlendi. Bazı araçlar kayarak yoldan çıkarken, ekipler yol açma çalışmalarına başladı.

ULUDAĞ'DA KAR SEZONU BAŞLADI 

Bolu, Düzce ve Bursa’nın yüksek kesimleri de kar yağışıyla buluştu. Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ’da mevsimin ilk karı yağmaya başladı. 

Önceki Haber Eski Bakanın Hastanesi de Listede! 'Yenidoğan Çetesi'nin Çalıştığı 19 Hastane Açıklandı
Benzer Haberler