Rojin Kabaiş'in ölümünden önceki internet aramaları kafa karıştırdı

Rojin Kabaiş'in ölümünden önceki internet aramaları kafa karıştırdı

18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedenine ulaşılması Türkiye'yi derinden üzdü. Soruşturma devam ederken, genç kızın ölümünden önce internet üzerinde yaptığı bazı aramalar dikkat çekti. Rojin’in "Otopsi nasıl yapılır, cennete nasıl gidilir, ölen kişinin banka hesabındaki para ne olur?" gibi sorgular yaptığı tespit edildi.

Van’da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in cesedi, kaybolduğu yerden 20 kilometre uzakta, bir bahçe sulayıcısı tarafından bulundu. Acılı ailesi, genç kızın cenazesini Diyarbakır’da gözyaşlarıyla toprağa verdi.

Gözler otopsi raporunda

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili ilk incelemelerde şüpheli bir bulguya rastlanmadığını, ancak cesedin uzun süre suda kalması nedeniyle ciddi deformasyonlar oluştuğunu belirtti. Bu nedenle ölüm nedeninin netleşmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapor bekleniyor.

"Cennete nasıl gidilir?" diye arama yapmış

Olayın yankıları sürerken, Rojin’in telefonunda yapılan incelemeler çarpıcı detaylar ortaya çıkardı. Genç kızın ölümünden önce internette "Otopsi nasıl yapılır, cennete nasıl gidilir, ölen kişinin banka hesabındaki para ne olur?" gibi konuları araştırdığı öğrenildi.

Rojin'in babasından çarpıcı açıklamalar

Rojin'in babası ise kızının intihar etmediğini, cinayete kurban gittiğini iddia etti. Acılı baba, yaptığı açıklamada, "Rojin yurda bir gece dönmedi. Ertesi gün beni saat 12’ye çeyrek kala arayıp haber verdiler. Orada tel örgü, kamera ve ışık yoktu. Kızım, 'Biraz çakıl taşı toplayacağım' demiş. Benim düşünceme göre serseriler orada kızımı görüp zarar vermiş. İnşallah bu olayı yapanları en kısa sürede bulup en ağır cezayı verirler, hatta idam etsinler," dedi.

"Kızımın başına bir şey getirdiler"

Rojin'in babası, kızının zararsız bir çocuk olduğunu ve kimseye zarar vermediğini söyledi. "24 kilometre uzağa gece tek başına gitmezdi. O bölgede boğulma tehlikesi yok. Mutlaka birileri ona zarar verdi. Devletimizden bu vahşeti yapanları bulmalarını istiyorum. Bu acıların son bulması için gereken cezayı versinler," diyerek yaşananların vahşet olduğunu vurguladı.

Önceki Haber Sivas'ta Art Arda İki Deprem: 10 Dakika Arayla Sarsıntılar
Benzer Haberler