Eski Bakanın Hastanesi de Listede! 'Yenidoğan Çetesi'nin Çalıştığı 19 Hastane Açıklandı

Eski Bakanın Hastanesi de Listede! 'Yenidoğan Çetesi'nin Çalıştığı 19 Hastane Açıklandı

SGK'dan haksız kazanç elde etmek amacıyla bebekleri yoğun bakım ünitelerinde ölüme terk eden 'Yenidoğan Çetesi' ile ilgili hazırlanan iddianamede, çetenin İstanbul'daki 19 hastaneyle iş birliği yaptığı ve en az 12 bebeğin ölümüne neden oldukları belirtildi. 

İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla birlikte hareket eden çete, bebek acil hastalarını anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine yol açtı. Bu durumu içeren iddianamede çeteye dair yeni detaylar ortaya çıktı. 

BEBEKLERİN HAYATLARI HİÇE SAYILDI 

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, örgüt lideri olduğu iddia edilen Dr. F.S. ve örgüt yöneticisi Dr. İ.G.'nin, bebek hastaları uygun tedavi koşulları olmayan hastanelere sevk ettirdiği ve onların hayatını tehlikeye attıkları ifade edildi. 

SGK'YA BÜYÜK VURGUN 

Zanlıların, bebeklerin uzun süreli yatış işlemleri üzerinden SGK'dan yüksek miktarda haksız kazanç elde ettiği, ayrıca solunum tedavisinde kullanılan "curosurf" isimli ilacı, bebekler üzerinde kullanılmış gibi gösterip başkalarına sattıkları tespit edildi. 

MAĞDUR AİLELERDEN YÜKSEK ÜCRETLER ALDILAR 

Şüphelilerin, özellikle yabancı uyruklu hasta yakınlarının mağduriyetinden faydalandıkları, örgüt üyesi hemşireler aracılığıyla bu ailelerden piyasa değerinin üzerinde tedavi masrafları alarak kamu kurumlarını dolandırdıkları iddia edildi. 

RAPORLAR HEMŞİRELER TARAFINDAN YAZILDI 

İddianamede, SGK'dan daha fazla ödeme alabilmek için bebeklerin yatış sürelerinin uzatıldığı, bazı bebeklerin ise uygun olmayan hastanelere sevk edilip hayatlarını kaybettiği belirtildi. Bebeklerin epikriz raporlarının doktorlar yerine hemşireler tarafından yazıldığı da tespit edildi. 

YETERSİZ HEMŞİRELER GÖREV ALDI 

Soruşturma kapsamında, bazı hemşirelerin yenidoğan bakımı için gerekli olan NRP (Neonatal Resüsitasyon Programı) sertifikasına sahip olmadıkları anlaşıldı. Bağcılar'da özel bir hastanede ölen bebeğin, yetersiz eğitimli hemşireler tarafından fark edilemediği de iddialar arasında yer aldı. 

ESKİ BAKANIN HASTANESİ DE LİSTEDE 

Çetenin faaliyet gösterdiği 19 hastane arasında, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sahibi olduğu Özel Avcılar Hospital Hastanesi'nin de bulunduğu ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 494 sayfalık iddianamede, İstanbul'daki diğer özel hastanelerin de isimleri yer aldı. 

'Yenidoğan Çetesi'nin faaliyet gösterdiği hastaneler: 

1. Akabe Sağlık Tesisleri 

2. Doğamed Sağlık Hizmetleri 

3. Ekip Sağlık Hizmetleri 

4. Güney Hastanesi Sağlık Hizmetleri 

5. Medilife Sağlık Hizmetleri 

6. Özel Avcılar Hospital Hastanesi 

7. Özel Avrupa Şafak Hastanesi 

8. Özel Bağcılar Medlife Hastanesi 

9. Özel Doğa Hospital 

10. Özel İstanbul Şafak Hastanesi 

11. Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri 

12. Refik Arslan Sağlık Hizmetleri 

13. Reyap Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi 

14. Silivri Kolan Hastanesi 

15. Yonca Sağlık Hizmetleri 

16. Medisense Sağlık Hizmetleri Şirketi 

17. GMZ Sağlık Hizmetleri 

18. Özel Reyap İstanbul Hastanesi 

19. Özel TRG Hospitalist Hastanesi 

Önceki Haber Aksaray-Ankara karayolunda otobüs kazası: 6 ölü, 20 yaralı
Sonraki Haber Sıcaklıklar Düşüşe Geçti, Birçok Kent Kar Altında
Benzer Haberler