Stoltenberg NATO Zirvesi'nde: "Rusya'nın Ukrayna'ya Karşı Kazanmasına İzin Veremeyiz"

Stoltenberg NATO Zirvesi'nde:

ABD'nin başkenti Washington'da NATO'nun 75. yılı anma etkinliği düzenlendi. Toplantıda konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı kazanmasına izin veremeyiz" dedi. Stoltenberg'in ardından ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya ek hava savunma desteği sözü verdi.

NATO ülkelerinin liderleri, 75. yıl anma etkinliği için Washington'da bir araya geldi. Zirveye katılan liderler, Andrew W. Mellon Oditoryumu'nda toplu fotoğraf çektirdikten sonra, İkinci Dünya Savaşı'ndan NATO'nun kuruluşuna, Bosna Savaşı'ndan Ukrayna Savaşı'na kadar birçok konuyu içeren bir video izlediler.

Stoltenberg'in Açıklamaları

Videonun ardından söz alan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kuzey Atlantik Anlaşması'na büyük saygı duyduğunu ve bu anlaşmanın barışı koruduğunu vurguladı. Stoltenberg, NATO'nun tarihin en başarılı ittifakı olduğunu belirterek, Ukrayna Savaşı'na değindi. "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı kazanmasına izin veremeyiz," diyen Stoltenberg, aksi takdirde diğer otoriter rejimlerin de cesaretleneceğini savundu.

Biden'dan Ukrayna'ya Destek Sözü

Stoltenberg'in ardından söz alan ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya hava savunma desteği sözü verdi. Biden, "Ukrayna'nın hava savunması için tarihi bir bağış yapacağız. ABD, Almanya, Hollanda, Romanya ve İtalya, Ukrayna'ya 5 stratejik hava savunma sistemi sağlayacak. Ayrıca gelecek aylarda ABD ve ortakları, Ukrayna'ya onlarca ilave taktik hava savunma sistemi sağlayacak," dedi.

Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna ile durmayacağını belirterek, "Ukrayna, bizim kolektif desteğimizle Rusya'yı durduracaktır," dedi. Amerikan Başkanı ayrıca, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'e "Başkanlık Özgürlük Madalyası" takdim etti.

NATO'nun 75. yılı anma etkinliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Önceki Haber Rusya, Ukrayna'yı Suçladı: Saldırıyı Biz Değil, Kendileri Düzenledi
Sonraki Haber ABD'li Siyasetçilerden Blinken'a Erdoğan Şikayeti
Benzer Haberler