ABD'li Siyasetçilerden Blinken'a Erdoğan Şikayeti

ABD'li Siyasetçilerden Blinken'a Erdoğan Şikayeti

NATO Liderler Zirvesi için ABD'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı fırsat bilen 28 ABD'li siyasetçi, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a bir şikâyet mektubu yazdı. Mektupta, Erdoğan'ın İsrail'e yönelik saldırgan tutumu ve Hamas'a verdiği destek eleştirildi. Şikâyet mektubunda, "Bu tutum devam ederse, ABD'nin Türkiye ile ortaklığını yeniden değerlendirmesi gerekebilir" denildi.

Skandal Mektup

28 kongre üyesi tarafından yazılan ve hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi üyelerin imzasını taşıyan mektupta, Erdoğan'ın İsrail'e karşı sert tavrı ve Hamas'a desteği gündeme getirildi. 

Rahatsız Edici Tutum

Mektupta şu ifadeler yer aldı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e karşı artan düşmanlığı ve kışkırtıcı söylemleri bizi ciddi şekilde endişelendiriyor. Türkiye'nin bu tutumu, özgürlük ve demokrasi için verdiğimiz küresel mücadeleye zarar vermektedir. Demokrasi saldırı altındayken, otoriter güçlerle mücadele eden müttefiklerimizi korumalıyız."

İlişkiler Zorlaşıyor

Mektup, Türk hükümetinin Hamas'la olan dayanışmasının ve Erdoğan'ın anti-demokratik politikalarının ABD-Türkiye ilişkilerini zorlaştırdığını vurguluyor. "Erdoğan'ın zararlı politikaları ve Hamas'ı yüceltmesi, iki ülke arasındaki ilişkiyi zora sokuyor" denilen mektupta, NATO'nun birliğinin korunmasının önemine de dikkat çekildi.

Önceki Haber Stoltenberg NATO Zirvesi'nde: "Rusya'nın Ukrayna'ya Karşı Kazanmasına İzin Veremeyiz"
Sonraki Haber Sanchez'den NATO Zirvesi'nde Dikkat Çeken Gazze Mesajı
Benzer Haberler