İsrail’den Lübnan’a Siber Saldırı: Çağrı Cihazları Patladı, Yaralılar Var

İsrail’den Lübnan’a Siber Saldırı: Çağrı Cihazları Patladı, Yaralılar Var

İsrail’in Lübnan’daki çağrı cihazlarına siber saldırı düzenleyerek patlatması sonucunda binlerce kişi yaralandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, acil servislere çok sayıda yaralı başvurması nedeniyle tüm sağlık çalışanlarını görevlerine çağırırken, vatandaşlardan da kan bağışında bulunmalarını istedi. Bakanlık, saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Çağrı Cihazlarına Sızarak Patlattılar

Lübnan resmi haber ajansı NNA’ya göre, İsrail, “pager” olarak bilinen çağrı cihazlarına sızarak patlattı. Beyrut’un güney banliyöleri ve Lübnan’ın birçok bölgesinde meydana gelen patlamalarda çok sayıda kişi yaralandı. Yaralıların çoğunun hastanelere sevk edildiği bildirildi.

Patlamalar Sosyal Medyada Paylaşıldı

Bazı çağrı cihazlarının, sahiplerinin üzerinde patladığı anlar sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde, cihazların sinyal verdiği sırada sahipleri tarafından ellerine alındığı ve bu esnada patladığı görüldü. Yaralananların bir kısmının Hizbullah mensubu olduğu belirtiliyor. Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, ülke genelinde yüzlerce kişinin yaralandığını söyledi.

Tüm Sağlık Çalışanları Göreve Çağrıldı

Sağlık Bakanlığı, yaralı sayısının artması üzerine tüm sağlık çalışanlarının görev yaptıkları merkezlere dönmeleri talimatını verdi ve kan bağışı çağrısı yaptı. Bakanlık, yollarda ambulanslara öncelik tanınması gerektiğini de belirtti.

Çağrı Cihazları Kullanılmaması Uyarısı

Vatandaşlara çağrı cihazlarını kullanmamaları yönünde uyarılarda bulunulurken, başkent Beyrut sokaklarında ambulans yoğunluğu yaşandı. Lübnan güvenlik güçleri ise kentteki kaos ve trafiği kontrol altına almak için devreye girdi.

8 Ölü, 2800 Yaralı

Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, çağrı cihazlarının patlaması sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği, 2800 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

Önceki Haber İran, 2 Milyon Düzensiz Göçmeni Sınır Dışı Etmeye Hazırlanıyor
Sonraki Haber Lübnan'da Çağrı Cihazı Patlamalarında MOSSAD Şüphesi
Benzer Haberler