Rusya, Ukrayna'yı Suçladı: Saldırıyı Biz Değil, Kendileri Düzenledi

Rusya, Ukrayna'yı Suçladı: Saldırıyı Biz Değil, Kendileri Düzenledi

Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 36 kişinin öldüğü ve 166 kişinin yaralandığı füze saldırılarından dolayı Ukrayna'yı suçladı. Rusya, saldırıların Ukrayna hava savunma sisteminden kaynaklandığını öne sürdü ve "Kiev'den yayınlanan fotoğraf ve videolar bunu kanıtlıyor" dedi.

Ukraynalı Yetkililerin Açıklamaları

Ukraynalı yetkililer, Rus güçlerinin Kiev ve diğer şehirlere füze saldırıları düzenlediğini ve bu saldırılarda en az 36 kişinin hayatını kaybettiğini, 166 kişinin yaralandığını açıkladı. Rusya ise bu iddiaları reddetti.

Rusya'nın Suçlamaları ve Savunması

Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "Kiev rejiminin Rus enerji ve ekonomik tesislerine zarar verme girişimlerine karşılık olarak, Ukrayna askeri sanayi tesislerine ve hava üslerine saldırı düzenlendi. Hedefler vuruldu" dedi. Ayrıca, "Rusya'nın sivil tesislere kasıtlı saldırı yaptığı iddiaları doğru değil" ifadelerini kullandı.

"Biz Değil, Ukrayna Füzeleri Vurdu"

Rusya, Kiev'deki yıkıma neden olan füzenin Ukrayna'ya ait olduğunu iddia ederek, "Kiev'den yayınlanan fotoğraf ve videolar, bir Ukrayna hava savunma füzesinin düşmesi sonucu meydana gelen yıkımı doğruluyor" dedi.

NATO'ya Yönelik Suçlama

Açıklamanın devamında, "Kiev rejiminin bu tür provokasyonları, NATO toplantıları öncesinde finansman sağlamak ve savaşı uzatmak için yapılıyor" denildi.

Önceki Haber Fransa'da Seçimlerin 2. Turunda Sürpriz Sonuçlar: Aşırı Sağ Hezimete Uğradı
Sonraki Haber Stoltenberg NATO Zirvesi'nde: "Rusya'nın Ukrayna'ya Karşı Kazanmasına İzin Veremeyiz"
Benzer Haberler