Türkiye ile Bosna Hersek Arasında Kimlikle Seyahat Dönemi Başlıyor

Türkiye ile Bosna Hersek Arasında Kimlikle Seyahat Dönemi Başlıyor

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Bosna Hersek arasında kimlikle seyahati mümkün kılacak anlaşmanın yakında imzalanacağını açıkladı.

Erdoğan, Becirovic’i Resmi Törenle Karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuğu Denis Becirovic’i Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde resmi bir törenle karşıladı. İki lider, basına kapalı gerçekleşen baş başa görüşmenin ardından kameralar karşısına geçti.

Kimlikle Seyahat Anlaşması Yakında İmzalanacak

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek’in bağımsızlığından bu yana Türkiye’nin her zaman Bosna’nın yanında olduğunu vurguladı. Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yıl sonunda 1 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini, ancak bu rakamı yeterli bulmadıklarını ve artırmak için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, Saraybosna-Belgrad otoyolunun bir an önce tamamlanması ve savunma sanayii alanında iş birliğinin geliştirilmesi konularının da görüşmede ele alındığını söyledi. Erdoğan, kimlikle seyahati mümkün kılacak anlaşmanın yakında imzalanacağı müjdesini de verdi.

Önceki Haber Almanya’da Yangın: 2 Türk Vatandaşı Hayatını Kaybetti
Sonraki Haber İran, 2 Milyon Düzensiz Göçmeni Sınır Dışı Etmeye Hazırlanıyor
Benzer Haberler