Köfteci Yusuf’un Sahibi Yusuf Akkaş'tan Haber Yok

Köfteci Yusuf’un Sahibi Yusuf Akkaş'tan Haber Yok

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın raporlarına göre, vatandaşlara domuz eti yediren firmanın Köfteci Yusuf olduğu kesinleşti. 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde alınan numuneler üzerinde yapılan analizlerde, Köfteci Yusuf’un dana eti döneri ve pişmiş köftesinde domuz eti bulundu. Bu gelişmenin ardından firmanın sahibi Yusuf Akkaş’tan herhangi bir bilgi alınamıyor.

Dün akşam saatlerinde ortaya çıkan belgeler, birçok şubesi bulunan Köfteci Yusuf’un etlerinde domuz eti kullanıldığına dair iddiaları doğrularken, firmanın bu bilgiyi mahkeme kararıyla kamuoyuyla paylaşılmasını engellediği belirtildi.

DÖNER VE KÖFTEDE DOMUZ ETİ BULUNDU

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde, Köfteci Yusuf’tan alınan numuneler üzerinde yapılan analizlerde domuz eti tespit edildi. 27 Şubat ve 7 Mart’ta sonuçlanan iki farklı muayene ve analiz raporuna göre, dana eti döneri ve pişmiş köfteden alınan örneklerde domuz eti bulundu. İncelemeler, pişmiş köfteden 300 gram, dana dönerinden ise 400 gram numune alınarak yapıldı ve her iki üründe de domuz etine rastlandı. Tek tırnaklı ya da kanatlı hayvan eti ise tespit edilmedi.

SAHİBİ KAYIPLARDA

‘Helal Sertifika’ ile ürünlerini satan firmanın sahibi Yusuf Akkaş, skandalın ortaya çıkmasının ardından ortadan kayboldu. Firmanın avukatı ise konuya ilişkin herhangi bir bilgiye sahip olmadığını ve iddialar hakkında açıklama yapamayacağını belirterek sessiz kalmayı tercih etti.

Önceki Haber Gıda Sahtekarlığı Listesi Yenilendi! Bu Firmalardan Uzak Durun
Sonraki Haber Hafta Sonu Planı Yapanlar Dikkat! Meteoroloji'den Kesin Yağış Uyarısı
Benzer Haberler