Gıda Sahtekarlığı Listesi Yenilendi! Bu Firmalardan Uzak Durun

Gıda Sahtekarlığı Listesi Yenilendi! Bu Firmalardan Uzak Durun

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesini güncelledi. Yeni listeye göre; zeytinyağına tohum yağları karıştırıldığı, bitkisel macunlarda ilaç etken maddesi bulunduğu, çiğ kebapta sakatat (kalp) kullanıldığı ve kangal sucuklarda kanatlı etinin tespit edildiği ortaya çıktı.

Son zamanlarda gıda fiyatlarındaki artış bir yana, sahtecilik yapan firmalar gündemde geniş yer bulmaya başladı. Bu firmalar, halk sağlığıyla oynayarak vatandaşlara vaat edilenden çok farklı ve hatta zararlı ürünler sunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu tür firmaları ifşa etmeye devam ediyor. 2 Ekim'den itibaren taklit ve tağşiş yapan işletmelerin isimleri günlük olarak internet üzerinden yayınlanıyor.

Sahtecilik Yapan Firmalar Açıklanıyor

"Guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde yayımlanan listede, gıda ürünlerinde hile yapan firmalar tek tek ifşa ediliyor. Listede, hangi ürünlerde hile yapıldığı, uygunsuzluğun türü ve markaların adları açık bir şekilde paylaşılıyor.

Liste Bir Kez Daha Güncellendi

8 Ekim tarihli güncellenen listede, kekik, bal, sucuk, çiğ Adana kebabı, bitkisel macun ve zeytinyağı gibi birçok üründe sahtecilik yapıldığı tespit edildi. Örneğin, çiğ Adana kebabında sakatat (kalp), kangal sucukta ise kanatlı eti kullanıldığı belirlendi.

Önceki Haber Mezardaki Cenazenin Cem Garipoğlu'na Ait Olduğu Kesinleşti
Sonraki Haber Köfteci Yusuf’un Sahibi Yusuf Akkaş'tan Haber Yok
Benzer Haberler