Erdoğan'dan Gazze İçin İslam Alemine Çağrı: Yüzleşme Cesaretinden Başka Çıkış Yolumuz Yok

Erdoğan'dan Gazze İçin İslam Alemine Çağrı: Yüzleşme Cesaretinden Başka Çıkış Yolumuz Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, Gazze'deki İsrail saldırılarına ve İslam dünyasının tepkisizliğine dikkat çekti. Erdoğan, "Gazze'de sadece uluslararası kuruluşlar değil, maalesef İslam alemi de başarılı bir sınav verememiştir. Müslümanlar olarak kendimizi sorgulamalıyız. İslam dünyası zulmün ve zalimin önüne nasıl geçecek? Yüzleşme cesaretinden başka çıkış yolumuz yok." dedi.

Gazze'deki Durum

Erdoğan, Gazze'deki duruma ve İsrail'in saldırılarına dair önemli açıklamalarda bulundu. "15 Temmuz gecesi bazı maskeleri indirdiği gibi, 7 Ekim 2023'ten beri Gazze'de de birçok perdenin kalkmasına vesile oldu. Bize basın özgürlüğü dersi verenlerin gerçek yüzleri ortaya çıktı. Gazze'deki zulme kayıtsız kalanlar vicdansızlıklarını, iki yüzlü politikalarını saklama gereği duymuyor." ifadelerini kullandı.

Batılı Medya ve Üç Maymun Oyunu

Erdoğan, Batılı medya kuruluşlarının Gazze'deki olaylara kayıtsız kaldığını belirterek, "Uluslararası medya kuruluşlarının ofisleri polis baskınına uğradı, ancak batılı medya bu soykırımı görmedi, mazlumların çığlıklarını duymadı. 7 Ekim'den bu yana üç maymunu oynamaya devam ettiler." dedi.

İslam Alemine Eleştiriler

Erdoğan, İslam aleminin Gazze'deki duruma yeterince tepki vermediğini vurgulayarak, "Gazze'de uluslararası kuruluşlar kadar İslam alemi de başarılı bir sınav veremedi. Müslümanlar olarak kendimizi sorgulamalıyız. Gelecekte de İsrail, masum kanı akıtmaktan vazgeçmeyecek." dedi.

Yüzleşme Cesareti

Erdoğan, İslam dünyasının zulme karşı durması gerektiğini belirterek, "Batılı güçler, Holokost utancının etkisiyle İsrail'e koşulsuz destek vermeye devam edecek. BM Güvenlik Konseyi hiçbir adım atmayacak. İslam dünyası, zulmün önüne geçmek için yüzleşme cesaretini göstermelidir. Bunu ne kadar erken yaparsak o kadar iyi." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz ve Türkiye'nin Direnişi

Erdoğan, 15 Temmuz'a da değinerek, "Sinsi ve kanlı emellerine ulaşamadılar. Her şeyi en ince detayına kadar hesaplamışlardı ama 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal edeceklerini zannedenlerin planı sadece birkaç saat içinde boşa çıktı." dedi. Erdoğan, 15 Temmuz ruhuna sahip çıkacaklarını vurgulayarak, "Pazartesi günü 81 vilayetimizde çeşitli etkinliklerle 252 kahramanımızı anacağız. FETÖ'cülerin 15 Temmuz destanına gölge düşürme çabalarını milletin vicdanına havale ediyorum." şeklinde konuştu.

Önceki Haber Biden'dan Tarihe Geçecek Gaf: Zelenskiy'i Çağırırken "Başkan Putin" Dedi
Sonraki Haber İsrail'in Gazze'de El-Mevasi Bölgesine Saldırısında Can Kaybı 90'a Kadar Çıktı
Benzer Haberler