Jahrein Olarak Bilinen Ahmet Sonuç Tutuklandı: Tutuklanma Sebebi Belli Oldu

Jahrein Olarak Bilinen Ahmet Sonuç Tutuklandı: Tutuklanma Sebebi Belli Oldu

Jahrein kullanıcı adıyla tanınan Ahmet Sonuç'un tutuklandığı açıklandı. İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Sonuç'un tutuklandığını duyurdu.

Tutuklanma Gerekçesi

Değirmenci’nin paylaştığı bilgilere göre, X sohbet odalarında kız çocuklarına yönelik uygunsuz ifadeler kullandığı iddia edilen Rockerpuck_Evil kullanıcı adıyla tanınan Pungent 666 (Ertürk Kösen) ve Jahrein (Ahmet Sonuç), Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 100. ve devamı maddeleri uyarınca çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklama kararı, şüphelilerin delilleri karartma, kaçma ya da saklanma ihtimali nedeniyle alındı.

Gözaltı Süreci ve Suçlama Detayları

Ahmet Sonuç’un tutuklanma sebebi ise, müstehcen içerikli konuşmalar yaptığına dair delillerin bulunması ve bu delillerin henüz tam olarak toplanmamış olması olarak belirtildi. Kararda, şüphelinin serbest bırakılması durumunda kaçma veya delilleri gizleme ihtimali bulunduğu, bu nedenle adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı ve tutuklama kararının gerekli olduğu vurgulandı.

Neden Gözaltına Alınmıştı?

12 Eylül’de Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alınan Ahmet Sonuç, toplumun genel ahlak ve değer yargılarına aykırı konuşmalar yapması nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 226. maddesi kapsamında ‘müstehcenlik’ suçundan işlem görmüştü. Sosyal medya ve basın organlarında çıkan haberler sonrasında yapılan açıklamada, Sonuç hakkında yasal sürecin başlatıldığı belirtilmişti.

Önceki Haber Miss Turkey 2024 Kazananı Belli Oldu: İdil Bilgen Türkiye Güzeli Seçildi
Benzer Haberler