İsrail'in Gazze'de El-Mevasi Bölgesine Saldırısında Can Kaybı 90'a Kadar Çıktı

İsrail'in Gazze'de El-Mevasi Bölgesine Saldırısında Can Kaybı 90'a Kadar Çıktı

İsrail ordusu, "güvenli bölge" olarak nitelendirdiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıda ölenlerin sayısı 90'a yükseldi, yaralananların sayısı ise 300'e ulaştı.

Sağlık Bakanlığından Açıklama

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, El-Mevasi bölgesinde düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin yarısının kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirtti. Açıklamada, yaralıların arasında durumu kritik olanların da bulunduğu ifade edildi. Önceki açıklamada, ölü sayısı 71, yaralı sayısı ise 289 olarak duyurulmuştu.

Hamas'tan Tepki

Hamas, İsrail ordusunun Han Yunus'ta yerinden edilenlerin kaldığı çadır kamplarını bombalayarak büyük bir katliam gerçekleştirdiğini açıkladı. Açıklamada, bu saldırıda 100'den fazla kişinin öldüğü veya yaralandığı belirtildi.

Gazze Şeridi'nde Devam Eden Saldırılar

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli noktalarına saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Deyr el-Belah'ta "Er-Rai" ailesine ait evi bombalayan İsrail savaş uçakları, 3'ü çocuk 5 kişinin ölümüne neden oldu. Tel el-Heva bölgesinde sivillere insansız hava araçlarıyla ateş açıldı, ancak can kaybı hakkında bilgi verilmedi. Ayrıca, Gazze kentinin Sanayi bölgesi, Et-Tayaran Kavşağı ve Tel el-Heva semtlerine top atışları gerçekleştirildi.

Yoğun Hava Saldırıları ve Top Atışları

Görgü tanıkları, Han Yunus'un doğusuna ve İslam Üniversitesi yakınına düzenlenen hava saldırılarında ölü ve yaralıların olduğunu belirtti. Güneydeki Refah kentinde ise yoğun hava saldırıları ve top atışları gece boyunca devam etti.

Gazze'ye 7 Ekim'de başlayan saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 38 bin 345'e, yaralananların sayısı ise 88 bin 295'e yükseldi.

Önceki Haber Erdoğan'dan Gazze İçin İslam Alemine Çağrı: Yüzleşme Cesaretinden Başka Çıkış Yolumuz Yok
Sonraki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a Suikast Girişimini Kınadı
Benzer Haberler