Sanchez'den NATO Zirvesi'nde Dikkat Çeken Gazze Mesajı

Sanchez'den NATO Zirvesi'nde Dikkat Çeken Gazze Mesajı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, NATO Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Filistin devletini resmen tanıdıklarını belirterek önemli bir çağrıda bulundu. Sanchez, "Ukrayna'ya verdiğimiz desteği zayıflatacak bir çifte standart uygulamakla suçlanamayız. Aksine, Rusya'nın Ukrayna'daki işgaline karşı gösterilen birlik ve tutarlılığı Gazze için de istiyoruz" dedi.

NATO Üyelerine Gazze Çağrısı

Sanchez, NATO üyesi ülkelere seslenerek, Ukrayna'da olduğu gibi Gazze'de de aynı birlik ve tutarlılığın sağlanması gerektiğini vurguladı.

Çifte Standart Eleştirisi

Washington'da düzenlenen NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'na katılan Sanchez, İspanyol basınına göre, basına kapalı toplantıda çifte standart uygulamakla suçlanmamaları gerektiğini belirtti. "Rusya'nın Ukrayna'daki işgaline karşı gösterilen birlik ve tutarlılığı Gazze için de talep ediyoruz" dediği kaydedildi.

Uluslararası Hukuka Saygı Çağrısı

Sanchez, "Vatandaşlarımızın tutarlı bir siyasi duruşa sahip olduğumuzu anlamaları önemlidir. Ukrayna'yı uluslararası hukuku savunduğumuz için destekliyorsak, aynısını Gazze için de yapmalıyız. Ukrayna'da uluslararası hukuka saygı talep ediyorsak, Gazze'de de aynı saygıyı talep etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Önceki Haber ABD'li Siyasetçilerden Blinken'a Erdoğan Şikayeti
Sonraki Haber Biden'dan Tarihe Geçecek Gaf: Zelenskiy'i Çağırırken "Başkan Putin" Dedi
Benzer Haberler