Üniversite Öğrencisi Rojin’in Ölümü Şüphe Uyandırıyor: Ağabeyinden Şok İddia

Üniversite Öğrencisi Rojin’in Ölümü Şüphe Uyandırıyor: Ağabeyinden Şok İddia

Van’da 18 gün önce kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in cansız bedenine ulaşıldı. Kesin ölüm sebebi henüz netleşmezken, ağabeyinin “Kardeşim sudan çok korkardı, onu öldürdüler” sözleri soru işaretleri yarattı.

Arkadaşlarına sahilden çakıl taşı toplayacağını söyleyen ve 27 Eylül’den bu yana haber alınamayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş’in cesedi, Van Gölü kıyısında, Tuşba ilçesi Mollakasım Mahallesi'nde bulundu. 

Cesedi Bahçıvan Buldu

Rojin’in kaybolduğu günden bu yana yapılan aramalar sonuçsuz kalırken, cansız bedeni 18 gün sonra Van Gölü sahilinde ortaya çıktı. Cesedi, Mollakasım Mahallesi’nde bir arkadaşını ziyaret eden Mehmet Emin Ankay tarafından bulundu. Ankay, arkadaşı bahçeyi sularken sahilde bir karartı fark ettiğini, ne olduğunu anlamak için yaklaştığında ise bir cesetle karşılaştığını belirtti. Jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede cesedin Rojin’e ait olduğunu tespit etti.

İntihar mı Cinayet mi?

Rojin’in ölümü, intihar mı yoksa cinayet mi olduğu sorusunu gündeme getirdi. Cesedin yurda 20 kilometre uzaklıkta bulunması cinayet ihtimalini güçlendirirken, kesin ölüm sebebi otopsi sonuçlarıyla netleşecek. Genç kızın naaşı adli tıp incelemesinin ardından Diyarbakır’a gönderildi ve Yeniköy Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ağabeyinin Şüphe Dolu Sözleri

Rojin’in ağabeyi Servet Kabaiş, acı haberi canlı yayında aldığını belirterek kardeşinin sudan çok korktuğunu ve kendi isteğiyle göle girmeyeceğini vurguladı. “Kardeşimi öldürdüler” şeklindeki açıklamaları, olayın bir cinayet olabileceği ihtimalini akıllara getirdi. Rojin’in kesin ölüm nedeni otopsi raporu sonucunda aydınlanacak.

Önceki Haber 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin'in cansız bedeni bulundu
Sonraki Haber İstanbul'da Vapur Seferleri Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle İptal Edildi
Benzer Haberler