Sivas'ta Art Arda İki Deprem: 10 Dakika Arayla Sarsıntılar

Sivas'ta Art Arda İki Deprem: 10 Dakika Arayla Sarsıntılar

Dün Malatya’da gerçekleşen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez de Sivas’ta art arda sarsıntılar yaşandı. AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre, Sivas’ta 10 dakika arayla 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) gelen bilgiye göre, Sivas’ın merkez ilçesinde saat 11.29’da 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 10,57 kilometre olarak kaydedildi. Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü aynı şekilde 4.7 olarak açıklarken, derinliğini ise 3.6 kilometre olarak bildirdi.

10 dakika sonra ikinci deprem

Sivas, ilk sarsıntıdan sadece 10 dakika sonra ikinci bir depremle daha sallandı. Saat 11.39’da meydana gelen bu depremin büyüklüğü 4.1 olarak kaydedildi ve AFAD verilerine göre, depremin derinliği 22.98 kilometre olarak açıklandı.

Vali Şimşek: Olumsuz bir durum bildirilmedi

Sivas Valisi Yavuz Şimşek, depremlerle ilgili yaptığı açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını belirtti. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Gürün ilçesinde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar bildirilen olumsuz bir durum yok. Allah ülkemizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya: Olumsuz bir durum yok

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yaptığı açıklamada, Sivas’ta yaşanan depremler sonrası AFAD ve ilgili kurumların hemen sahada incelemelere başladığını, ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmadığını ifade etti. Bakan Yerlikaya, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Allah milletimizi afetlerden korusun" dedi.

Önceki Haber Kış Erken Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Sonraki Haber Rojin Kabaiş'in ölümünden önceki internet aramaları kafa karıştırdı
Benzer Haberler