18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin'in cansız bedeni bulundu

18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin'in cansız bedeni bulundu

Van'da 18 gündür kayıp olan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni, Van Gölü'nün Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Günlerdir kendisinden haber alınamayan Rojin'in acı haberi, tüm Türkiye'yi derinden üzdü.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde birinci sınıf öğrencisi olan Rojin, üniversite kaydını tamamladıktan sonra 25 Eylül'de Diyarbakır'dan Van'a gelip KYK yurduna yerleşmişti. 27 Eylül günü ise kaldığı yurttan Van Gölü sahiline gitmek için ayrılmış ve o günden beri kendisinden haber alınamamıştı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Rojin'in eşofmanlarıyla turnikeden geçtiği ve telefonla ilgilendiği görülmüştü. Yapılan yoğun arama çalışmaları sonucunda, 18. günün sonunda maalesef cansız bedeni bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "27 Eylül 2024 Cuma günü Van'da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde ekiplerimiz tarafından bulundu. Allah’tan rahmet diliyor, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kapsamlı Arama Çalışmaları Yapıldı

Rojin'i bulmak için Van İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD, Kızılay ve gönüllü arama kurtarma ekipleri, dalgıçlar, arama köpekleri, drone, bot ve helikopterlerle 24 saat esaslı arama çalışmaları yürüttü. Ayrıca, Van Gölü'nde su altı görüntüleme cihazları ve sonar teknolojisiyle 90 kilometrekarelik alan tarandı.

Önceki Haber Narin cinayetinin çözümünde HTS kayıtları kilit rol oynayacak! Cinayet sırasında evde 4 kişi vardı
Sonraki Haber Üniversite Öğrencisi Rojin’in Ölümü Şüphe Uyandırıyor: Ağabeyinden Şok İddia
Benzer Haberler