Trump Suikast Girişimi Sonrası İlk Kez Konuştu: "Ulusumuzu Kurtarmalıyız"

Trump Suikast Girişimi Sonrası İlk Kez Konuştu:

ABD başkan adayı Donald Trump, suikast girişiminin ardından ilk kez kürsüye çıktı. Cumhuriyetçi Parti'nin Ulusal Kongresi'nde konuşan Trump, "Dört ay sonra büyük bir zafer kazanacağız. Ülkemizi beceriksiz liderlerin elinden kurtarmalıyız" dedi.

Trump, Başkanlık Adaylığını Kabul Etti

Donald Trump, 13 Temmuz'daki suikast girişiminden sonra Milwaukee'de düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde halkın karşısına çıktı. "Tüm Amerika'nın başkanı olmak için adaylığı kabul ediyorum" diyerek, ülkenin yarısının kazanılmasının yeterli olmadığını vurguladı. Kasım ayında büyük bir zafer elde edeceklerini belirten Trump, toplumdaki bölünmüşlüğün giderilmesi gerektiğini söyledi.

Suikast Girişimi ve Kararlılığı

Trump, suikast girişiminde yaşadıklarını detaylı bir şekilde anlatarak, "Bu korkunç saldırıya rağmen birlik ve kararlılıkla buradayız. Hiç olmadığım kadar kararlıyım" dedi. "Kafamı hareket ettirmeseydim bugün burada olamazdım" diye ekledi. Ayrıca, Gizli Servis'i tebrik etti.

Biden'a Yüklendi

Trump, Başkan Joe Biden'ı eleştirerek, "Amerikan tarihinin en kötü 10 başkanı bile Biden kadar kötü olamaz. Ülkemizi beceriksiz liderlerin elinden kurtarmalıyız" dedi. Saldırı sonrası çekilen bir fotoğrafın önünde konuşan Trump, "İnsanlara iyi olduğumu göstermek için yumruğumu havaya kaldırdım. Saldırılara karşı her zamankinden daha kararlıyım" diye konuştu.

Otomotiv Sektörüne Destek

Trump, "Yeşil enerji saçmalığına son vereceğiz. Harcanmamış trilyonlarca doları yollar ve köprüler gibi projelere harcayacağız. Elektrikli araç planını sona erdireceğim ve böylece ABD otomotiv sektörünü kurtaracağım" dedi. Meksika ve Çin'de üretilen otomobillerin vergisiz olarak ABD'ye satıldığını belirten Trump, bu duruma son vereceğini ve büyük fabrikaların ABD'de inşa edileceğini söyledi. "Otomotiv endüstrisini yeniden ele geçireceğiz. Son 20-25 yılda otomotiv endüstrimizin yüzde 68'inin Meksika ve Çin'e kaçtığını görürsünüz. Hepsini geri alacağız" dedi.

Önceki Haber Medvedev: "Ukrayna'nın NATO Üyeliği Savaş Anlamına Gelir"
Sonraki Haber Uluslararası Adalet Divanı: İsrail Gazze'de İşgalci Güç
Benzer Haberler