Ürdün'den İsrail'e Sert Uyarı: Filistinlilerin Zorunlu Göçü Savaş İlanı Sayılacak

Ürdün'den İsrail'e Sert Uyarı: Filistinlilerin Zorunlu Göçü Savaş İlanı Sayılacak

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılar sonucu on binlerce Filistinli hayatını kaybederken, Ürdün’den İsrail'e ciddi bir uyarı geldi. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin Ürdün'e zorla göç ettirilmesine yönelik her türlü girişimin Ürdün tarafından "savaş ilanı" olarak değerlendirileceğini açıkladı.

Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile Amman’da düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Safedi, İsrail'in Kudüs'teki kutsal mekanlara yönelik baskınlarına karşı da hukuki hazırlık yaptıklarını ifade etti. Ancak bu hukuki girişimlerin hangi uluslararası makama sunulacağı konusunda detay vermedi.

Uluslararası Topluma Acil Çağrı

Safedi, İsrail’in Batı Şeria'daki Filistinlileri Ürdün'e tehcir etmeye yönelik her adımını savaş ilanı olarak değerlendireceklerini yineleyerek, uluslararası toplumu hızla harekete geçmeye çağırdı. Bölgedeki gerginliğin daha fazla tırmanmaması için ilk adımın İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarını durdurmak olduğunu vurguladı.

"Netanyahu Müzakerelere Engel Oluyor"

Ürdün Dışişleri Bakanı, Hamas ile İsrail arasında devam eden dolaylı müzakerelere de değinerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun müzakere sürecine yeni şartlar dayatarak engel olduğunu belirtti.

Önceki Haber Macron Kararını Verdi: Fransa'nın Yeni Başbakanı Michel Barnier
Sonraki Haber Rusya'nın Ukrayna'daki İlerleyişi Sürüyor: Zelenskiy'den Müttefiklere Acil Yardım Çağrısı
Benzer Haberler