Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba İstifa Etti

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba İstifa Etti

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın görevden alınacağı ve yerine yardımcısı Andrey Sibiga'nın atanacağı iddiaları sonrasında Kuleba, istifasını sundu. Rusya ile süregelen çatışmalar devam ederken, Ukrayna kabinesinde istifalar peş peşe gelmeye başladı.

Ukrayna basını, Kuleba'nın görevden alınacağı ve yerine Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Andrey Sibiga'nın getirileceğini duyurmuştu. Haberlerde, hükümet içinde başka görevden almaların da olabileceği belirtilirken, Reuters'a göre, Kuleba'nın istifası parlamento başkanına dayandırıldı.

Üç Bakan Daha İstifa Başvurusunda Bulundu

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, Stratejik Endüstriler Bakanı Kamyshin, Adalet Bakanı Malyushka, Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı Strelets ve Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Koval'ın da istifa başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Stefançuk, istifa taleplerinin en yakın genel kurul toplantısında değerlendirileceğini belirtti. İstifaların kesinleşmesi için parlamento oylaması gerekecek.

"Hükümette Değişiklikler Olacak"

Halkın Hizmetkarı partisinin parlamento lideri David Arahamia, hükümette önemli değişiklikler olacağını ve mevcut bakanların yarısının görevden alınabileceğini ifade etti.

Önceki Haber Türkiye ve Suriye Arasında Normalleşme Süreci Hızlanıyor
Sonraki Haber Afganistan ve Pakistan Sınırında Çatışma Yaşandı: Ağır Silahlar Kullanılıyor
Benzer Haberler