Trump'a Miting Sırasında Suikast Girişimi

Trump'a Miting Sırasında Suikast Girişimi

ABD'de Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'daki mitingi sırasında silahlı saldırıya uğradı. Gizli servis ajanları ve polis, Trump'ı kürsüden son anda uzaklaştırarak kurtardı. Eski ABD Başkanı sağ kulağından yaralandı. Olay anı kameralara yansıdı. ABD basınında çıkan haberlere göre, bir izleyici hayatını kaybetti ve silahlı saldırgan etkisiz hale getirildi.

Trump Sağ Kulağından Yaralandı

Trump, Pensilvanya'daki mitingi sırasında konuşma yaparken ateş açıldı. Gizli servis ajanları ve polisler, silah seslerinin duyulmasıyla Trump'ı güvenli bir şekilde kürsüden uzaklaştırdı. Sağ kulağından yaralanan Trump, korumalarının yardımıyla aracına bindi ve mitinge katılanlara "iyiyim" mesajı verdi.

Olay Anı Kamerada

Saldırı anı kameralara yansıdı. Görüntülerde Trump'ın silah sesleriyle yere eğildiği ve korumalarının ona doğru koştuğu görüldü. 

Beyaz Saray'dan Açıklama

Beyaz Saray, olayın ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın bilgilendirildiğini açıkladı. Gizli servis ise soruşturma başlatıldığını duyurdu ve Trump'ın güvende olduğunu belirtti.

Trump'ın Sözcüsü: Durumu İyi

Trump'ın sözcüsü Steven Cheung, Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve yerel bir sağlık merkezinde kontrollerinin yapıldığını söyledi. Cheung, "Başkan Trump, hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve kontrol ediliyor. Daha fazla bilgi gelecek." dedi.

ABD Basını: Saldırgan Öldürüldü

ABD basınına göre, bir izleyici hayatını kaybetti ve saldırgan öldürüldü.

"1 Kişi Hayatını Kaybetti, 2 Kişi Kritik Durumda"

FBI Yetkilisi Kevin Rojek, olayda saldırganın öldüğünü, bir izleyicinin hayatını kaybettiğini ve iki kişinin durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Biden ile Trump Telefonda Görüştü

ABD Başkanı Joe Biden, olayın ardından eski Başkan Donald Trump ile telefonda görüştü. Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Biden'ın Trump ile konuştuğu ve iç güvenlik yetkililerinden düzenli güncellemeler almaya devam edeceği belirtildi.

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a Suikast Girişimini Kınadı
Sonraki Haber Trump'tan Suikast Girişimi Sonrası Yeni Açıklama: Büyük Ulusumuza Seslenmeyi Sabırsızlıkla Bekliyorum
Benzer Haberler