Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a Suikast Girişimini Kınadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a Suikast Girişimini Kınadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan adayı Donald Trump'a yapılan suikast girişimini sert bir şekilde kınadı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan, "ABD'nin 45'inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump'a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Türkiye olarak dost ABD halkının yanında olacağız" dedi.

Erdoğan'dan İlk Mesaj

Trump, Pensilvanya'nın Butler şehrinde konuşma yaparken kürsüdeyken yaklaşık 7 el silah sesi duyuldu. Trump, ilk sesin ardından kürsüde sağ kulağını tuttu. Olayda saldırgan dahil 2 kişi ölürken, 2 kişinin de durumu kritik. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Trump'a Geçmiş Olsun Dilekleri

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Trump'a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. 

“ABD Halkının Yanında Olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD seçimlerine ve küresel istikrara zarar vermemek için saldırıyla ilgili soruşturmanın en etkili şekilde yapılacağına ve faillerin adalet önüne çıkarılacağına inanıyorum. Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Önceki Haber İsrail'in Gazze'de El-Mevasi Bölgesine Saldırısında Can Kaybı 90'a Kadar Çıktı
Sonraki Haber Trump'a Miting Sırasında Suikast Girişimi
Benzer Haberler