İnsan Kaçakçılığına Karışan Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın Rütbesi Geri Alındı

İnsan Kaçakçılığına Karışan Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın Rütbesi Geri Alındı

Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından rütbesi geri alınarak ordudan ihraç edildi. Çokay, adı insan kaçakçılığına karıştığı için daha önce emekliliğe sevk edilmişti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Bilal Çokay ile ilgili sorusu üzerine, yetkililer şu açıklamayı yaptı: "Adı daha önce Suriye sınırında insan kaçakçılığı olayına karışan ve emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay, Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Kurul, Çokay'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilmesine ve rütbesinin geri alınmasına karar vermiştir."

Olayın Geçmişi

Diyarbakır 16. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı olarak görev yaparken Çokay hakkında, makam aracını kullanarak para karşılığı insan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Olayın açığa çıkmasının ardından emekliliğe sevk edilen Çokay, gözaltına alındıktan sonra Şanlıurfa'ya getirilmişti.

Diğer Askerlerin İfadeleri Çokay'ı Zor Durumda Bıraktı

Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Çokay, tutuklanan bir astsubay ve iki uzman çavuşun verdiği ifadeler doğrultusunda hakim karşısına çıkarıldı ve tutuklandı. Aynı yöntemle iki yıldır insan kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen astsubay ve uzman çavuşların sözleşmeleri feshedildi. Soruşturma kapsamında eski uzman çavuşların yasa dışı yollarla elde ettikleri parayla gazino ve oto galeri açtıkları belirlendi. Ayrıca, tutuklanan bir astsubayın üzerinde 600 bin dolar (19,6 milyon lira) para ele geçirildi.

Önceki Haber Türkiye'nin Sınırına Yakın İhtimaller Üzerine: Milli Savunma Bakanlığı'ndan Uyarılar
Benzer Haberler