Sağlık Bakanlığı'nda Bayrak Değişimi: Memişoğlu, Görevi Koca'dan Devraldı!

Sağlık Bakanlığı'nda Bayrak Değişimi: Memişoğlu, Görevi Koca'dan Devraldı!

Sağlık Bakanı olarak atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, görevini Fahrettin Koca'dan devraldı. Memişoğlu, "Türkiye, son 22 yılda sağlıkta büyük gelişmeler kaydetti. Bu başarıları daha ileriye taşımak için çalışacağız" dedi. Koca ise, "Görevim boyunca tüm vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalıştım ve cesur kararlar aldım" diyerek veda etti.

Yeni Bakan Memişoğlu'nun Mesajı

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bakanı olarak göreve başladığı törende, "Sağlık sektörünü daha da ileriye taşıyacağız. Sağlık hizmetlerini daha iyi yerlere getirmek için çalışacağız ve sağlık teknolojisi üretiminde de ilerleyeceğiz" dedi. 

Fahrettin Koca'nın Veda Konuşması

Fahrettin Koca, görevi devrederken, "Sağlık Bakanı olarak geçirdiğim 2183 gün milletime adanmış günlerdir. Depremler ve pandemi gibi zorlu süreçlerde sağlık sistemimiz büyük sınavlar verdi. Şehir hastaneleri ve beyaz reform gibi projelerle sağlıkta önemli adımlar attık" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile Yeni Atamalar

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı'na ise Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. 

Bu atama kararları kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Sağlık Bakanlığı'ndaki devir teslim töreni sabah saatlerinde gerçekleşti. Yeni Bakan Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek göreve başladı ve sağlık sektöründeki gelişmeleri daha ileriye taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Önceki Haber Kayseri Melikgazi de Dahil! Birçok Kaymakamın Görev Yeri Değişti
Sonraki Haber Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a Tebrik Mesajı
Benzer Haberler