Başkanlık Odasında Haciz Şoku: Atakum Belediyesi'nde Kriz Büyüyor!

Başkanlık Odasında Haciz Şoku: Atakum Belediyesi'nde Kriz Büyüyor!

CHP'li Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'in makam odasındaki eşyalar, önceki dönemden kalan borçlar nedeniyle haczedildi. Belediye, Cemil Deveci döneminden kalan yaklaşık 21 milyon lira borç nedeniyle Başkan Türkel'in makam odasında bulunan sandalye, masa, klima, televizyon ve misafir koltuklarına haciz işlemi uyguladı.

BORÇLAR NEDENİYLE HAREKETE GEÇİLDİ

Atakum Belediyesi, 1 Nisan 2024 itibarıyla 953 milyon TL borçla karşı karşıya kalmıştı. İncesu Mahallesi'ndeki 11 bin metrekarelik arsa da icra yoluyla satıldı. Borçlar nedeniyle Başkan Türkel, belediyede kemer sıkma politikası uyguladıklarını belirtti ve personel maaşlarını ödemeye öncelik verdiklerini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMALARI

Başkan Türkel, haciz işlemleriyle ilgili şu açıklamaları yaptı: "Belediyeyi devraldıktan sonra önceliğimiz personel maaşlarını ödemek oldu. İlk üç ay boyunca kemer sıkma politikası uygulayarak maaşları ödedik. Esnafa olan borçları da ödemek için masa kurduğumuz bir zamanda bu tabloyla karşılaştık."

BORÇLAR PLAN DAHİLİNDE ÖDENECEK

Başkan Türkel, belediyenin mali durumu nedeniyle yüklü miktarda alacağı olan herkese anında ödeme yapmanın mümkün olmadığını belirtti. "Belediyemizin mali durumu nedeniyle herkese anında ödeme yapılması mümkün değil. Bugün yapılan haciz işleminde 3 milyon TL borca karşılık 42 bin 500 TL değerindeki makam odası malzemeleri haczedildi. Borçlarımızı ödeyeceğiz ve Atakum Belediyesi'ni örnek bir belediye haline getireceğiz."

ESNAFIN HAKLARI KORUNACAK

Atakum Belediyesi'nin borçlarını planlı bir şekilde ödeyeceklerini belirten Türkel, esnafın haklarını da koruyacaklarını ifade etti. "Atakum halkının iradesi ile seçilen bir belediye başkanı olarak kamunun yararını gözetirken, esnafımızın da hakkını koruyacağız. Atakum Belediyesi'nin alacağı da vereceği de Atakum halkınındır. En doğru ödeme planını yaparak, belediyemizin itibarını koruyacağız ve tüm Türkiye'ye örnek bir belediye olacağız."

Önceki Haber Sinan Ateş Davasında Yeni İddia: "Ateş'i Arkadaşı Vurdu"
Sonraki Haber Erdoğan'dan Astana'da Çarpıcı Çağrı: "İsrail'in Durması Şart"
Benzer Haberler