Özgür Özel, Şam'a Gidiyor: "Esad ile Sığınmacı Sorununu Çözmeye Çalışacağım"

Özgür Özel, Şam'a Gidiyor:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, canlı yayında yaptığı açıklamada, Temmuz ayında Suriye lideri Esad ile görüşmek üzere Şam'a gideceğini söyledi. Özel, sığınmacı sorununu çözmek için Türkiye ve Esad'ın birlikte çalışması gerektiğini belirtti.

Özel'in Canlı Yayındaki Açıklamaları

CHP lideri Özgür Özel, KRT Ankara Temsilcisi Elif Doğan Şentürk ve gazeteci Zafer Arapkirli'nin sorularını yanıtladı. Temmuz ayında Lübnan üzerinden Şam'a gideceğini duyuran Özel, Suriye lideri Beşar Esad ile masaya oturacağını söyledi. Özel, "Türkiye ile Esad'ın bu sorunu çözmesi ve Avrupa'dan kaynak bulunması için büyük bir çaba göstereceğim. Bu konuda büyük bir kampanya yapacağız. Türkiye'de sığınmacı meselesini çözmek için herkesin iradesini göstermesi lazım" dedi.

"Kayseri Benzeri Olayların Yaşanmaması İçin Bu Sorunu Çözmeliyiz"

Özel, sığınmacı meselesinin çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kayseri'deki gibi olayların yaşanmaması için bu sorunu çözmemiz lazım" dedi. Ayrıca, devlet terbiyesinin önemine dikkat çeken Özel, Dışişleri Bakanlığı açıklamalarının herkesi bağlayıcı olduğunu belirtti.

"Yurt Dışında Türkiye'nin Partisiyiz"

Özgür Özel, CHP'nin herhangi bir dış güçle ilişkisi olmadığını ve yurt dışına gittiklerinde Türkiye'nin partisi olarak hareket ettiklerini vurguladı. "Gezi Davası'nın bu şekilde olmasını savunamam. Bu ülkeye olimpiyat alınacaksa hep birlikte alacağız, bu ülkenin reklamını, ticaretini hep birlikte yapacağız" diye konuştu.

Özgür Özel'in bu adımı, sığınmacı sorununun çözümü için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Önceki Haber Üsküdar Belediyesi'nde Milyonluk Satış: Arsa ve Daireler İnternetten Satışta
Sonraki Haber Sinan Ateş Suikastı Davasında Flaş Gelişme: 10 Sanığa Tahliye!
Benzer Haberler