İngiltere'de İşçi Partisi İktidara Geldi

İngiltere'de İşçi Partisi İktidara Geldi

İngiltere'de genel seçimler yapıldı ve İşçi Partisi, Avam Kamarası'nda çoğunluğu elde ederek iktidar oldu. Bu seçimle birlikte 14 yıllık Muhafazakar Parti yönetimi sona erdi.

İşçi Partisi Büyük Bir Zafer Kazandı

Sandık çıkış anketlerine göre, İşçi Partisi 650 sandalyeli Avam Kamarası'nda 410 sandalye kazandı. Ipsos UK'in açıkladığı verilere göre, bu sonuçla İşçi Partisi tek başına iktidar oldu ve Muhafazakar Parti'nin uzun süredir devam eden hükümeti sona erdi.

Muhafazakar Parti'nin Büyük Düşüşü

Geçtiğimiz seçimde 365 milletvekili çıkaran Muhafazakar Parti, bu seçimde sadece 131 sandalye kazandı. Aşırı sağcı Reform UK Partisi 13, Liberal Demokrat Parti 61, İskoçya Ulusal Partisi 10 ve Yeşiller Partisi 2 sandalye kazandı. İşçi Partisi ise bir önceki seçimde 202 olan sandalye sayısını 410'a çıkardı.

Ünlü Bakanlar Koltuklarını Kaybediyor

Savunma Bakanı Grant Shapps, Adalet Bakanı Alex Chalk, Maliye Bakanı Jeremy Hunt, Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Lucy Frazer, Ulaştırma Bakanı Mark Harper, Eğitim Bakanı Gillian Keegan, Çalışma ve Emeklilikten Sorumlu Devlet Bakanı Mel Stride ve Gaziler Bakanı Johnny Mercer'in koltuklarını kaybetmeleri bekleniyor. Eğer sonuçlar anketlerdeki gibi çıkarsa, Jeremy Hunt tarihte tekrar milletvekili seçilemeyen ilk Maliye Bakanı olacak.

Seçim Sonuçları Sabah Belli Olacak

Yaklaşık 50 milyon seçmenin bulunduğu İngiltere'de, vatandaşlar dün Avam Kamarası'nın yeni milletvekillerini belirlemek için sandığa gitti. Oy kullanma işlemi akşam saat 22.00'de sona erdi. Seçim sonuçlarına ilişkin kesin tablo ise sabah saatlerinde netleşecek.

Önceki Haber Hindistan'da Toplu Dua Etkinliğinde İzdiham: 87 Kişi Hayatını Kaybetti
Sonraki Haber Kırgızistan'da Darbe Girişimi Engellendi: Güvenlik Güçleri Harekete Geçti!
Benzer Haberler