Netanyahu Yeni Bir Saldırıya Hazırlanıyor: Han Yunus'ta Tahliye Emri

Netanyahu Yeni Bir Saldırıya Hazırlanıyor: Han Yunus'ta Tahliye Emri

İsrail ordusu, Han Yunus şehrinin doğusunda daha önce "güvenli" olarak ilan ettiği bazı bölgelere operasyon düzenleyeceğini açıkladı. Bu duyuru, SMS ve ses mesajlarıyla bölge halkına iletildi. Özellikle kadınlar ve çocuklar, güvenli alan arayışıyla yollara düştü.

Gazze'de Yeni Operasyon

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarına devam ediyor. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Han Yunus şehrinin doğusunda operasyon düzenleneceğini belirterek bölge sakinlerine tahliye çağrısı yaptı. Adraee, güvenli bölge olarak ilan edilen alanın bir kısmına saldırı yapılacağını ve Filistinlilerin derhal El-Mevasi'ye gitmelerini istedi. Gönderilen mesajlarda, çok şiddetli saldırılar düzenleneceği uyarısı yapıldı.

Binlerce Filistinli Yollarda

İsrail'in saldırı ihtimaline karşı binlerce Filistinli, yanlarına birkaç parça eşya alarak bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Çoğunluğu kadın ve çocuk olan bu insanlar, araç bulamadıkları için yaya olarak bölgeden ayrılmaya çalışıyorlar.

Geçmişteki Saldırılar

İsrail ordusu, daha önce "güvenli" olarak ilan ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus'un batısındaki El-Mevasi bölgesine 13 Temmuz'da düzenlediği saldırıda, yarısı kadın ve çocuk olmak üzere 90 Filistinli hayatını kaybetmişti. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda ise en az 39 bin 175 Filistinli öldü, 90 bin 403 kişi yaralandı. Ölenlerin 16 bin 172'si çocuk, 10 bin 798'i kadındı.

Netanyahu'nun ABD Kongresi Konuşması

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, geçtiğimiz günlerde ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada "sivillerin ölmediğini" iddia etmiş ve bu konuşma kongre üyeleri tarafından dakikalarca ayakta alkışlanmıştı.

Önceki Haber Trump'tan Netanyahu'ya Destek: "Seçilmezsem 3. Dünya Savaşı Çıkar"
Sonraki Haber Mali'de İsyancılar Rus Wagner Birliğini Pusuya Düşürdü: 53 Asker Hayatını Kaybetti
Benzer Haberler