Mali'de İsyancılar Rus Wagner Birliğini Pusuya Düşürdü: 53 Asker Hayatını Kaybetti

Mali'de İsyancılar Rus Wagner Birliğini Pusuya Düşürdü: 53 Asker Hayatını Kaybetti

Mali'nin kuzeyindeki Tuareg isyancıları, Cezayir sınırına yakın bölgelerde 2 gün süren çatışmalar sonucunda, Rus Wagner birliklerinin de bulunduğu 53 kişiyi öldürdüklerini açıkladı. İsyancılar, çatışmalar sonrasında öldürdükleri askerlerin görüntülerini de kamuoyuyla paylaştı.

İsyancıların Açıklaması

Tuareg isyancıları, ordunun 2 asker kaybettiğini ancak yaklaşık 20 isyancının öldürüldüğünü duyurmasının ardından, Cezayir sınırına yakın bölgelerde orduda görev yapan düzinelerce asker ve Wagner paralı birliklerini öldürdüklerini belirtti.

Araçlara El Koydular

Barış, Güvenlik ve Kalkınma için Kalıcı Stratejik Çerçeve (CSP-PSD) adlı isyancı hareket, Tinzaouaten sınır kasabasında yaşanan çatışmalarda zırhlı araçlar, kamyonlar ve tankerlere el koyduklarını bildirdi.

Helikopter Düşürüldü

İsyancılar, Kidal kasabasında bir helikopterin de düşürüldüğünü ve hasar gördüğünü açıkladı.

Kan Donduran Görüntüler

Tuareg isyancıları, iddialarını kanıtlamak için öldürdükleri askerlerin görüntülerini paylaştı. Paylaşılan videolarda pusuya düşürülen araçların yanmış ve çok sayıda Wagner askerinin cansız bedenlerinin etrafa yayılmış olduğu görülüyor.

Önceki Haber Netanyahu Yeni Bir Saldırıya Hazırlanıyor: Han Yunus'ta Tahliye Emri
Sonraki Haber İsrail'in Hizbullah Mevzilerine Ağır Saldırısı Beyrut'ta Krize Yol Açtı: Uçuşlar Askıya Alındı, Ülkeler Vatandaşlarını Geri Çağırıyor
Benzer Haberler