Trump'tan Netanyahu'ya Destek: "Seçilmezsem 3. Dünya Savaşı Çıkar"

Trump'tan Netanyahu'ya Destek:

Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Florida'daki evinde ağırladı. Trump, görüşmede Netanyahu ile samimi pozlar verdi ve İsrail'e olan desteğini vurguladı. Ayrıca, seçilmezse Orta Doğu'da büyük savaşların süreceğini ve 3. Dünya Savaşı'nın çıkabileceğini savundu.

Trump ve Netanyahu'nun Buluşması

Donald Trump, Florida'daki evinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu'yu konuk etti. Görüşme, Orta Doğu ve Gazze'deki durum ile ABD-İsrail ilişkilerini kapsamlı şekilde ele almak amacıyla yapıldı.

Trump'ın Açıklamaları

Trump, basına yaptığı açıklamalarda, İsrail'e karşı önceki ABD başkanlarından daha iyi olduğunu söyledi. "Ben İsrail'e karşı çok iyiydim, Golan Tepeleri ve Kudüs'ü başkent kabul etme konusunda önemli adımlar attık," dedi. Ayrıca, İran'la nükleer anlaşmayı iptal ederek İsrail için büyük bir iyilik yaptığını belirtti.

Biden Yönetimine Eleştiriler

Trump, Biden yönetimini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i eleştirdi. "Harris'in İsrail'e karşı saygısızca davrandığını" belirtti ve Biden yönetiminin İsrail için hiçbir şey yapmadığını söyledi. Trump, "Eğer ben seçilmezsem Orta Doğu'da büyük savaşlar devam eder ve belki de 3. Dünya Savaşı çıkar," diye ekledi.

Netanyahu'nun Açıklamaları

Netanyahu, Gazze'de ateşkesin sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti. "Umarım ateşkes yakın zamanda olur, üzerinde çalışıyoruz," dedi. Ayrıca, Roma'da yapılacak müzakerelere İsrailli bir heyetin katılmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Trump ve Netanyahu, son olarak 2020'de Trump'ın başkanlığı sırasında Abraham Anlaşmaları'nın imza töreninde bir araya gelmişti. 2020'deki başkanlık seçimini kazanan Biden'ı tebrik eden Netanyahu'ya, Trump'tan tepki gelmişti.

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki Konuşmasına Sert Tepki
Sonraki Haber Netanyahu Yeni Bir Saldırıya Hazırlanıyor: Han Yunus'ta Tahliye Emri
Benzer Haberler