Merkez Bankası Faizi Yüzde 50'de Sabit Tuttu, Sıkı Para Politikası Devam Edecek

Merkez Bankası Faizi Yüzde 50'de Sabit Tuttu, Sıkı Para Politikası Devam Edecek

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttuğunu açıkladı. Banka, aylık enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikasına devam edeceğini ifade etti. Ekonomistler de bu kararı bekliyordu ve faizin sabit kalacağını öngörüyordu. Böylece Merkez Bankası, faizi beşinci kez yüzde 50'de sabit tutmuş oluyor.

Merkez Bankası tarafında yapılan açıklamada, Temmuz ayındaki aylık enflasyonun önceki aya göre biraz yükseldiği ancak ikinci çeyrek ortalamasının altında kaldığına dikkat çekildi. Ayrıca, yurt içi talebin yavaşlamasıyla enflasyonist etkilerin azaldığı ifade edildi. Mal enflasyonunun düşerken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin daha yavaş olacağına vurgu yaptı.

Merkez Bankası, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörülerle uyumunun önemine dikkat çekerek, para politikasındaki sıkı duruşun devam edeceğini belirtti. Eğer enflasyonda belirgin bir bozulma meydana gelirse, para politikasının daha da sıkılaştırılabileceği ifade edildi.

Banka, enflasyonun ana eğilimi ve fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda tüm araçları kararlılıkla kullanacağını belirtti.

Önceki Haber Avrasya Tüneli Geçiş Ücretine Büyük Zam
Sonraki Haber Yenilenmiş Ürünlerin Satışına Yönelik Yeni Düzenlemeler Yürürlüğe Girdi
Benzer Haberler