Avrasya Tüneli Geçiş Ücretine Büyük Zam

Avrasya Tüneli Geçiş Ücretine Büyük Zam

Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Bu zamla birlikte otomobil geçiş ücreti 112 TL'den 156 TL'ye kadar çıktı.

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerindeki artışların ardından Avrasya Tüneli'nde de fiyatlar güncellendi. Konuya ilişkin açıklama, Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ) tarafından web sitesinden yayınlandı.

Tek Yön Geçiş Ücreti 156 TL Oldu

Yapılan açıklamaya göre, 16 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeyle, Avrasya Tüneli'nde tek yön geçiş ücreti otomobiller için 156 TL, minibüsler için 234 TL, motosikletler için ise 60,80 TL olarak belirlendi. Gece 00:00 ile sabah 05:00 saatleri arasında geçiş yapanlar için ise ücretler yarı yarıya indirimli olarak uygulanacak; otomobiller 78 TL, minibüsler 117 TL, motosikletler ise 30,40 TL ödeyecek.

Köprü ve Otoyollara da Zam

Aynı zamanda köprü ve otoyol geçiş ücretlerine de zam uygulandı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün duyurduğu yeni tarifeye göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde otomobil geçiş ücreti 24 TL'den 33 TL'ye, motosiklet geçiş ücreti ise 10 TL'den 14 TL'ye kadar yükseldi.

Önceki Haber Yıllık 9 Milyon Yolcu Kapasiteli Çukurova Uluslararası Havalimanı Açıldı
Sonraki Haber Merkez Bankası Faizi Yüzde 50'de Sabit Tuttu, Sıkı Para Politikası Devam Edecek
Benzer Haberler