Bakan Şimşek’ten Ağustos Ayı Enflasyon Verilerine İlk Yorum

Bakan Şimşek’ten Ağustos Ayı Enflasyon Verilerine İlk Yorum

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı ağustos ayı enflasyon rakamlarına göre, yıllık enflasyon %51,97 olarak kaydedildi. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun seyrine dair bazı değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, dezenflasyon sürecinin belirginleştiğini belirterek, "Aylık gıda enflasyonu 4 yıl sonra ilk kez negatif oldu. Finansal istikrarın güçlenmesi, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş bekliyoruz" dedi.

Enflasyon Rakamları Açıklandı

TÜİK’in paylaştığı verilere göre, ağustos ayında enflasyon aylık bazda %2,47, aralık ayına göre %31,94, geçen yılın aynı ayına göre %51,97 ve on iki aylık ortalamalara göre %64,91 olarak kaydedildi.

Şimşek: "Enflasyonun Ana Eğiliminde Düşüş Bekliyoruz"

Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, dezenflasyon sürecinin netleştiğini belirterek, "Yıllık enflasyon son 3 ayda 23,5 puan düşerek %52’ye geriledi" dedi. Açıklamalarına devam eden Şimşek, geçici faktörlerin etkisiyle ağustos ayında aylık enflasyonun %2,5; yönetilen ve yönlendirilen fiyatlar hariç %1,4 olduğunu belirtti. Şimşek, "Finansal istikrarın güçlenmesi, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmeyle son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde bir düşüş bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek ayrıca, düşen enflasyon, finansal istikrar ve dengeli büyüme ortamında özel sektörün maliyet ve stok yönetiminde iyileşme sağlayarak, verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanmasının önemine dikkat çekti.

Önceki Haber 2023'ün Gelir Vergisi Rekortmeni Selçuk Bayraktar Oldu!
Sonraki Haber Servis Ücretlerinden Bıkan Aileler 'Paylaşımlı Taşıma' Sistemi Başlattı
Benzer Haberler