MEB'den Son Dakika Açıklaması: LGS Puanları Yeniden Hesaplanacak

MEB'den Son Dakika Açıklaması: LGS Puanları Yeniden Hesaplanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için önemli bir duyuru yaptı. Mahkeme kararıyla fen bilimleri dersindeki bir sorunun iptal edilmesinin ardından, LGS puanlarının yeniden hesaplanacağı açıklandı. Üst tercihlerine yerleşme hakkı kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanınacak.

Mahkeme Kararı Sonrası Puanlar Yeniden Değerlendiriliyor

Ankara 3. İdare Mahkemesi, 2024 LGS kapsamında yapılan merkezi sınavdaki fen bilimleri dersinin A kitapçığı 13. sorusunu, "okuyan her öğrencinin aynı anlamı çıkarabileceği kadar net olmadığı" gerekçesiyle iptal etti. MEB, sınav kılavuzundaki "Sınavlarda iptal edilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değeri yeniden saptanır" hükmü doğrultusunda puanların yeniden hesaplanacağını duyurdu. Bu süreçte üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ek kayıt hakkı verilecek.

Kayıt ve Yerleştirme Süreci

MEB’in açıklamasında, öğrencilerin mevcut okullarındaki haklarının korunacağı, ancak yeniden hesaplama sonucunda üst tercihlerine yerleşenlere yeni bir kayıt hakkı tanınacağı belirtildi. Öğrenciler, bu yeni kayıt hakkını kullanmak istememeleri durumunda mevcut okullarında kalmaya devam edebilecekler. İlgili öğrencilerin izlemesi gereken adımlar SMS ve e-Okul üzerinden bildirilecek.

Yeniden yerleştirme sonucu üst tercihlerine yerleşen öğrenciler, başvurularını 14-20 Eylül tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden yapabilecek ve 21 Eylül itibarıyla kayıtları otomatik olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca, tanımlanan ek kontenjanlarla yıl boyunca nakil hakkı bulunan öğrencilerin mağduriyet yaşamalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Öğrenciler sonuçlarını https://e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.

Önceki Haber Narin Güran Cinayetinde Şok Eden Yazışma: "Henüz Bende Değil, Ölmemiş"
Sonraki Haber Sakarya’da Makarna Fabrikasında Patlama: Soğutma Çalışmalarında Acı Haber!
Benzer Haberler