İstanbul'da Hava Ulaşımına Yağmur Engeli: Sabiha Gökçen'de Uçuşların Yüzde 5'i İptal Edilecek

İstanbul'da Hava Ulaşımına Yağmur Engeli: Sabiha Gökçen'de Uçuşların Yüzde 5'i İptal Edilecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde İstanbul dahil birçok il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Bu uyarının ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yarın saat 15.00'e kadar yapılacak uçuşların yüzde 5'inin iptal edileceği açıklandı.

İstanbul'da Yağmur Bekleniyor

Haftalardır sıcak hava dalgasıyla mücadele eden İstanbul'a serinleten haber Meteoroloji'den geldi. Yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi'nde İstanbul'un da aralarında olduğu birçok şehirde bugünden itibaren kuvvetli yağışların beklendiği belirtildi.

Uçuşlar İptal Edilecek

Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul'da önlemler alınmaya başlandı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yarın yapılacak uçuşların yüzde 5'i iptal edildi. Yapılan açıklamada, "Sabiha Gökçen Havalimanında beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle; MADKOM kararı ile 26.07.2024 tarihinde saat 15:00'e kadar olan uçuşların %5'i iptal edilecektir. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolundan takip etmesi tavsiye edilmektedir." denildi.

Meteoroloji'den Marmara Bölgesine Uyarı

Meteoroloji, gece yarısından itibaren İstanbul'da, cuma sabahından itibaren ise Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, bölgedeki kuvvetli yağışlar 26 Temmuz saat 00.00 ile 19.00 arasında aralıklarla ve yerel olarak görülecek. Yapılan uyarıda, özellikle kuzey ve iç kesimlerde yağışların etkili olacağı belirtildi. Sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Önceki Haber Türkiye Cumhuriyeti Kimliği İçin Interpol Şartı
Sonraki Haber Meteoroloji'den 14 İl İçin Sel ve Su Baskını Uyarısı! Sarı ve Turuncu Alarm Verildi
Benzer Haberler