İsrail, Yemen'i İlk Kez Hedef Aldı: 3 Ölü, 87 Yaralı

İsrail, Yemen'i İlk Kez Hedef Aldı: 3 Ölü, 87 Yaralı

İsrail, Yemen'e yönelik ilk doğrudan hava saldırısını gerçekleştirdi. Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'ndaki İran destekli Husilerin askeri hedeflerini vurdu. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, 87 kişi yaralandı.

Saldırının Detayları

İsrail Hava Kuvvetleri, Hudeyde Limanı'na yönelik saldırının, Husilerin geçtiğimiz aylarda İsrail'e yönelik saldırılarına yanıt olarak düzenlendiğini açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri, "Hava Kuvvetleri uçakları, Yemen'deki Husi terör rejimine ait hedefleri vurdu. Filomuzun tamamı sağ salim geri dönmüştür. Saldırı, Husilerin son aylarda İsrail'e karşı yüzlerce hava tehdidinde bulundukları terör saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirilmiştir. Hudeyde liman bölgesi, İran'dan Husi terör rejimine silah sevkiyatı için bir ikmal yolu olarak kullanılmakta ve rejim için önemli bir ekonomik kaynak teşkil etmektedir" şeklinde açıklama yaptı.

Yemen'in Tepkisi

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Saree, İsrail'in saldırısına sert tepki gösterdi. Saree, "Düşman İsrail, Hudeyde'ye karşı acımasız bir saldırı başlattı ve elektrik santralini, limanı ve yakıt tanklarını hedef aldı. Yemen Silahlı Kuvvetleri bu saldırıya karşılık verecek ve İsrail'in hayati hedeflerini vurmakta tereddüt etmeyecektir" dedi. Yemen medyası, saldırı sonucu 3 kişinin öldüğünü ve 87 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail'in Açıklaması

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, saldırının gerekli olduğunu vurgulayarak, "İsrail'in gerekli ve orantılı saldırıları, 9 aydır devam eden Husilerin terör saldırılarını durdurmak amacıyla gerçekleştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Yemen'e yönelik bu ilk saldırısı, bölgedeki tansiyonu yükseltti. İsrail, Husilerin tehditlerini durdurmak amacıyla bu saldırıyı gerçekleştirdiğini savunurken, Yemen, bu saldırıya karşılık vereceğini belirtti. Durumun nasıl gelişeceği merak konusu.

Önceki Haber Uluslararası Adalet Divanı: İsrail Gazze'de İşgalci Güç
Sonraki Haber Erdoğan'dan Yunan Bakana Sert Tepki: Mehmetçiğin Ayak Bastığı Topraklarda Huzur Hâkimdir
Benzer Haberler