Erdoğan'dan Yunan Bakana Sert Tepki: Mehmetçiğin Ayak Bastığı Topraklarda Huzur Hâkimdir

Erdoğan'dan Yunan Bakana Sert Tepki: Mehmetçiğin Ayak Bastığı Topraklarda Huzur Hâkimdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yaptığı ziyaretten dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın Türkler için "işgalci" demesine tepki gösteren Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'e çağrıda bulunarak, "Bu bakanına haddini bildirmesi lazım" dedi. Erdoğan, "Mehmetçiğin ayak bastığı topraklarda işgal değil, huzur hakim olur" ifadelerini kullandı.

Yunanistan ile İlişkiler

Gazetecilerden biri, Yunan Savunma Bakanı'nın açıklamalarının Türk-Yunan ilişkilerini nasıl etkileyebileceğini sordu. Erdoğan, "Yunanistan'daki bazı popülist figürler, iki ülke arasındaki ilişkileri bozmak için bu tür söylemlerde bulunuyor. Biz, Yunanistan ile iyi komşuluk ilişkilerini geliştirmek istiyoruz. Ancak bu tür hezeyanlara sessiz kalamayız. Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı'nı barış için gerçekleştirmiştir ve bu müdahale huzuru tesis etmiştir" dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı ve Mehmetçik

Erdoğan, Türkiye'nin Kıbrıs'taki harekatının, Rum kesimi ve Yunanistan'daki darbecilerin başlattığı soykırıma karşı bir müdahale olduğunu vurguladı. "Bu müdahale, uluslararası hukukun bize tanıdığı garantörlük hakkı kapsamında yapılmıştır. Türk askeri, düşmanına bile zulmetmeyen ama mazlumun hakkını koruyan bir geçmişe sahiptir. Bugün ve gelecekte de aynı anlayışla hareket edecektir. Mehmetçiğin ayak bastığı topraklarda işgal değil, huzur hakim olur" ifadelerini kullandı.

Miçotakis'e Çağrı

Erdoğan, son NATO zirvesinde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Miçotakis'e, 'Ben Kuzey Kıbrıs'ta, sen Güney Kıbrıs'ta olacaksın. Birbirimizi rahatsız edecek açıklamalardan kaçınalım' dedim. O da aynı şekilde düşündüğünü söyledi. Ancak Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, belli ki bu görüşmeden habersizdi ve ileri geri açıklamalar yaptı. Miçotakis'in bu bakanına haddini bildirmesi lazım" dedi.

Erdoğan, bu konuda daha fazla konuşmalarına gerek olmadığını belirterek, "Yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Önceki Haber İsrail, Yemen'i İlk Kez Hedef Aldı: 3 Ölü, 87 Yaralı
Sonraki Haber Biden'ın Adaylıktan Çekilmesi Şok Etkisi Yarattı: Danışmanları Bile Sosyal Medyadan Öğrendi
Benzer Haberler