İsrail'de Büyük Kriz! Aşırı Sağcı Protestocular Askeri Üssü Bastı

İsrail'de Büyük Kriz! Aşırı Sağcı Protestocular Askeri Üssü Bastı

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sivilleri katleden İsrail'de büyük bir kriz çıktı. Ordunun, bir Filistinli tutukluya işkence yaptığı gerekçesiyle 9 askeri gözaltına alması, aşırı sağcı protestocuları öfkelendirdi. Protestocular, İsrail güvenlik güçleriyle çatışarak askeri bir üsse girdi. Başbakan Netanyahu'nun tepkisine ve sakinlik çağrılarına rağmen protestolar devam ediyor.

İsrail ordusu, Sde Teiman gözaltı tesisinde bir Filistinli tutukluya kötü muamele yaptığı gerekçesiyle 9 askeri gözaltına aldı. Ordu Radyosu, askerlerin ciddi şekilde kötü muamele yapmakla suçlandığını belirtti.

Göstericiler, Beit Lid Üssü'nün önünde toplanarak güvenlik güçleriyle çatıştı ve askeri üsse girdi. Başbakan Netanyahu, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) komutanı Halevi, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog protestolara sert tepki gösterdi ve sakinlik çağrısı yaptı ancak eylemler devam etti.

Eski Başbakan Naftali Bennett de hükümete çağrıda bulunarak bu kaosu durdurmalarını istedi. Bennett, "Düşmanlarımız bize saldırırken, isyancılar ordumuzu ve ülkemizi parçalıyor," dedi ve bu ayaklanmanın Hamas ve diğer düşmanlara en büyük hediye olduğunu belirtti. Herkesin ayaklanmayı durdurması, askeri bölgeyi terk etmesi ve hukuka uyması gerektiğini vurguladı.

Önceki Haber Katz'dan Şok Çağrı: Türkiye'yi NATO'dan Çıkarın!
Sonraki Haber Maduro'nun Yeniden Kazandığı Seçim Venezuela'da Olaylara Neden Oldu
Benzer Haberler