Maduro'nun Yeniden Kazandığı Seçim Venezuela'da Olaylara Neden Oldu

Maduro'nun Yeniden Kazandığı Seçim Venezuela'da Olaylara Neden Oldu

Venezuela'da devlet başkanı Nicolas Maduro'nun yeniden kazandığı seçimin hileli olduğunu iddia eden protestocular, sokaklara döküldü ve güvenlik güçleriyle çatıştı. Bu olaylarda 1 kişi hayatını kaybetti, 23 asker yaralandı ve 46 gösterici gözaltına alındı.

Çatışmalar ve Yaralılar

Ulusal basında çıkan haberlere göre, Yaracuy eyaletinde seçim sonuçlarını protesto eden eylemciler ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında 1 kişi silahla vurularak hayatını kaybetti ve 23 asker yaralandı. Güvenlik güçleri, olaylar sırasında 46 göstericiyi gözaltına aldı.

Savunma Bakanı'nın Açıklaması

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, olaylarda 23 askerin yaralandığını ve bazı askerlerin ateşli silahlarla vurulduğunu belirtti. Lopez, "Ülkenin 2014, 2017 ve 2019 yıllarındaki karanlık günlerine dönmesine izin vermeyeceğiz. Yanlış bir adım atmayın." dedi.

Kamu Mallarına Zarar Verildi

Venezuela Ulusal Başsavcısı Tarek William Saab, olaylar sırasında çok sayıda kamu malının zarar gördüğünü ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı.

Seçim Sonuçlarına İtirazlar

Seçim sonuçlarının hileli olduğunu iddia eden birçok kişi, meydanlarda polisle çatışıyor. Muhalefet lideri Maria Corina Machado, seçim sonuçlarının doğru olmadığını belirterek, ellerindeki verilere göre seçimi yüzde 73 oyla kendilerinin kazandığını iddia etti. Machado, Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez'in seçimleri kazandığını savunarak, "Oyların yüzde 73,20'sini aldık ve bu sonuçlar adayımız Gonzalez'in kazandığını gösteriyor." dedi. Machado, Nicolas Maduro'nun 2 milyon 729 bin 256 oy aldığını, Gonzalez'in ise 6 milyon 275 bin 182 oy aldığını ileri sürdü.

Önceki Haber İsrail'de Büyük Kriz! Aşırı Sağcı Protestocular Askeri Üssü Bastı
Sonraki Haber Hamas Lideri İsmail Haniye Tahran'da Suikasta Uğradı
Benzer Haberler