Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-7 Zirvesi'nde Biden ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-7 Zirvesi'nde Biden ile Görüştü

İtalya'da düzenlenen G-7 zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderleriyle diplomasi trafiğini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak ABD Başkanı Joe Biden ile ayaküstü bir sohbet gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın G-7 Zirvesi'ndeki Temasları

G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'nın Borgo Egnezia kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında çeşitli temaslarda bulundu. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, zirveye gelen liderleri tek tek karşılarken, Erdoğan da Meloni ile tokalaştı ve basın mensuplarına poz verdi.

Biden ile Neşeli Sohbet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve sırasında ABD Başkanı Joe Biden ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi. İki liderin neşeli halleri dikkatlerden kaçmadı.

Zirvenin Katılımcıları

Zirveye ABD, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere liderlerinin yanı sıra Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de katıldı. İtalya'nın daveti üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da zirvede yer aldı. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ve çeşitli ülkelerin devlet ve hükümet başkanları da zirveye katıldı.

Ukrayna Ana Gündem Konusu

Üç gün süren zirvenin ilk gününde, ABD ile Ukrayna arasındaki ikili güvenlik anlaşması ve dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna'nın kullanımına sunulması kararı öne çıktı. G7 liderleri, dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen faiz gelirlerinin teminat olarak kullanılması yoluyla Ukrayna'ya 50 milyar dolar kredi verilmesi konusunda anlaştı.

Erdoğan'ın BAE Başkanı Nahyan ile Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile de görüştü. Görüşmede, Türkiye ile BAE ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Erdoğan, İsrail'in Filistin topraklarında uyguladığı politikalar karşısında İslam Dünyası'nın birlik içinde hareket etmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Gazze'de acil ve kalıcı ateşkes sağlanması ve insani yardımların Filistinlilere ulaştırılmasının gerekliliğini ifade etti.

Önceki Haber Bahçeli'nin İttifak Resti Siyaseti Karıştırdı! Erdoğan Kurmaylarını Uyardı
Sonraki Haber Devlet Bahçeli'den Bayram Mesajı: "Cumhur İttifakı'nda Çatlak Yok"
Benzer Haberler