Bakan Uraloğlu: 85 Milyon Kişinin Kimlik Bilgileri Çalındı, Maalesef Önlenemedi

Bakan Uraloğlu: 85 Milyon Kişinin Kimlik Bilgileri Çalındı, Maalesef Önlenemedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalındığına dair haberleri doğruladı. Beştepe’deki Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uraloğlu, kimlik bilgilerinin hackerlar tarafından ele geçirilmesiyle ilgili soruya, "Maalesef pandemi sürecinde sağlık sisteminden bir sızıntı oldu. Bu bilgiler o dönemde elde edilmiş ve önlenememiştir," açıklamasını yaptı.

CHP’den Sert Tepki

CHP’nin gölge Sağlık Bakanı Zelihe Aksaz Şahbaz, kişisel bilgilerin sızdırılmasıyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Şahbaz, 2016 yılında SGK tarafından vatandaşların sağlık ve kişisel verilerinin bazı şirketlere satıldığını ve bu durumun Sayıştay raporlarına yansıdığını belirtti. Şahbaz, "Pandemi döneminde 85 milyon insanımızın en mahrem bilgilerinin sızdırılması, vatandaşına saygısı olmayan iktidarın bir başka örneğidir," ifadelerini kullandı.

108 Milyon Kişisel Veri Ele Geçirildi

Bilgisayar korsanlarının, ele geçirdikleri verileri Google Drive üzerinde beş farklı dosyada topladığı belirlendi. Bu dosyalar arasında 108 milyon 571 bin 832 kişiye ait T.C. kimlik numaraları, 82 milyon 322 bin 190 kişinin ikamet adresi ve 134 milyon 817 bin 279 cep telefonu numarası yer aldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Google’a başvurarak bu dosyaların acil bir şekilde kaldırılmasını talep etti.

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Narin Güran Açıklaması: Süreci Yakından Takip Edeceğim
Sonraki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BM Zirvesi’ne Güçlü Mesaj: “Barış Olmadan Güvende Olamayız”
Benzer Haberler