MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Liderleriyle Ankara'da Görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Liderleriyle Ankara'da Görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Ankara’da Hamas Siyasi Büro liderleriyle önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail-Filistin arasındaki ateşkes müzakereleri ve esir takası gibi kritik konular ele alındı. Ayrıca, Gazze’deki insani durumun iyileştirilmesi ve kalıcı ateşkesin sağlanması için atılabilecek adımlar değerlendirildi. Hamas heyetinin kimlerden oluştuğu ise açıklanmadı.

Ateşkes ve İnsani Yardım Konuları Masadaydı

Görüşmede, Gazze’de devam eden insani krizin sona erdirilmesi ve daha fazla insani yardımın bölgeye ulaştırılması için yapılabilecek somut adımlar tartışıldı. MİT Başkanı Kalın, Hamas’ın müzakere sürecindeki yapıcı tavrına vurgu yaparken, İsrail’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına aykırı yeni şartlar getirmesinin ateşkes sürecini zorlaştırdığını belirtti. İsrail’in devam eden saldırılarından duyulan endişeler de dile getirildi.

MİT’in Diplomasi Trafiği Yoğunlaşıyor

MİT’in, ateşkesin sağlanması için sürecin başından bu yana taraflarla ve ilgili tüm aktörlerle temaslarını sürdürdüğü ve önemli bir rol oynadığı belirtildi. MİT’in, Hamas’ın üst yönetimi başta olmak üzere İsrail, Mısır, Katar ve ABD gibi ülkelerle yoğun bir diplomasi yürüttüğü kaydedildi.

Önceki Haber Ümit Özlale İyi Parti’den İstifa Etti: Meclis Dengeleri Değişti
Sonraki Haber MHP'den HÜDA PAR'ın Anayasa'nın 4. Maddesi Eleştirisine Yanıt
Benzer Haberler